onsdag 25 mars 2015

På rätt spår igen

Efter helgens snö och rysligt kalla nordanvindar har vi hoppat upp på spåret igen. Det spår som leder oss vidare in mot vårens varma perronger. Räkna dock med ytterligare förseningar då signalfelen ser ut att dugga tätt den närmaste tiden. Regn, snö och modesta temperaturer är att vänta.

Lupinerna börjar bryta fram i dikeskanterna på Skavsta

När jag lufsade ut på lunchen igår (utan kamera) konstaterade jag att det kanske inte var jättevarmt i luften men ändå gav solstrålarna ifrån sig en värme som de inte klarade av för någon månad sedan. Att dagens lunchrunda kunde ske i solsken var dessutom en bonus som prognoserna inte tagit höjd för. Tack vare detta blev det några Skavstafoton till samlingen, denna gång tagna med den lilla vidvinkelgluggen (24 mm/2.8).

Kaprifolen kämpar oförtrutet vidare mot grönska

Sökmotorer på internet är bra att ha, eller hur? Jag använder själv Google flitigt, både privat och i jobbet. Att bloggen fångar upp en och annan sökmotoranvändare tycker jag är fascinerande. Antingen för att någon bildsökning styrt ner personen mot bloggen eller för att någon sökt på något ord jag en gång skrivit i texten. Det är ju inte alltid det blir "rätt" men jag tycker det är häftigt att det inte bara är återkommande och trogna läsare här. Den som letar den söker.

Raden av stora kastanjeträd vid Stora Berga har långt kvar till grönska

Jag kan till viss del se varifrån besökare kommit till denna blogg. Likaså kan jag i bakgrunden se om någon speciell sökning lett fram till min källa (av oändlig kunskap, skönhet och ödmjukhet...) Tyvärr är det sällan som någon lämnar ett bestående minne av besöket i form av en kommentar eller ett par ord i gästboken. Synd, det piggar upp så förbaskat mycket!

Ett par dörrar på sidan av hönshuset

Jag känner att mitt naturfoto gått i stå. Det var länge sedan jag gjorde någon naturnära utflykt. Sanningen är tidsbrist, många saker är prioriterade och även om fotograferingen ligger mig varmt om hjärtat går det inte att alltid att sätta den i första rummet. För att slippa samma blåsippsbacke på Skavsta dag ut och dag in på luncherna skulle jag behöva ge mig iväg någonstans. Stendörren är en av platserna dit jag först vill åka om jag får några timmar över. Och Gamla Oxelösund. Och Linudden (nu när det är blåsippstider). För att inte tala om Harhålet.

Blåsippor fotade med vidvinkelobjektivet

Det står två halvklippta fruktträd hemma på tomten och glor på mig när jag passerar. Kanske borde jag se till att göra dem fina innan jag tar kameran på utflykt. Vi närmar oss påskhelgen och då borde det väl för sjutton gubbar finnas lite reservtid att disponera. Jag vet ändå inte hur man firar påsk. Jag är säker på att jag skrivit om detta tidigare år, vår familj står ungefär lika frågande för påsk som t.ex. pingst och trettondedag jul.

Vidvinkelns generösa närgräns gör denna typ av bilder möjlig

För några månader sedan gick mina tankar åt photowalk-hållet tillsammans med andra fotointresserade. Jag har inte direkt varit nära att förverkliga denna idé men det innebär inte att jag förkastat den. Passar det bara ska jag nog kunna puffa in det i kalendern. Å andra sidan börjar snart fotbollsserierna för mina två yngsta döttrar och då vet jag av erfarenhet att kalendern plötsligt blir helt fulltecknad...

Over and out

2 kommentarer:

  1. Alltid kul att se hur folk hittar fram till ens blog. Jag får en del "hits" från Facebook på mina flickrbilder, men där har jag inget konto så jag kan inte se vem som letat sig fram till mig. Lite ovanligt med vidvinkeln så nära på blåsipporna. Påsk firar man genom att äta godis och ta ett par nubbar till sillen och prinskorvarna. Eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vare det vidvinkliga perspektivet på närbilder får man med lite mer omgivning i bilderna vilket kan lyfta bilden. Tror jag.

      Påsk-firande är nog ungefär som du beskriver. Godis och någon traditionell smörgåsbord-rätt (med eller utan nubbe). Vi i familjen är dåliga på de storslagna kalasen kring påsk och känslan är att andra kanske firar mer traditionellt och släkt-baserat. Vad vet jag...

      Radera