lördag 21 mars 2015

Invaggade i bedräglig vår-feeling

Så kom då vårens stora bakslag. Efter ett par veckor med schysst väder, varma dagar (men kalla nätter) så vaknade vi idag upp till ett snötäckt och vackert vinterlandskap. De första morgontimmarna var annars ganska sköna men när sedan nordanvindarna tog i var det svårt att ta våren på allvar.

Så fick vi tillbaka vintern

Ingen torde ha blivit särskilt överraskad av väderomslaget då prognoserna varit tämligen tydliga med detta flera dagar i förväg. Jag hade också bestämt att jag skulle åka till Rosvalla inne i Nyköping för att provskjuta sport med det nya teleobjektivet. Kosta vad det kosta ville.

Pilfink hemma i plommonträdet

Medveten om att Rosvallafälten håller ett arktiskt klimat året runt klädde jag mig äckligt väl för uppgiften att fota den pågående ungdomscupen i fotboll. Långfillingar, tjockaste jackan, mössa, handskar och en sittlapp att vila knäna på då marken rimligtvis borde vara ganska blöt av snöfallet. Jag har varit med om en del och går inte på så enkla finter som Rosvalla-klimatet bjuder på längre...
Precis som förväntat var objektivets egenskaper finfina för fotboll. Och exakt lika lurigt att fota med som jag trodde. Jag är så van att fota fotboll med mitt 100-400 mm zoomobjektiv och nu ska jag vänja mig vid en fast brännvidd och dessutom fatta var jag har lämpligaste avståndet för objektivet. Det kommer att ta lite tid. Däremot var det oerhört tryggt att åter få fota utomhusfotboll, här vet jag ungefär vad som ska hända till skillnad från alla inomhussporter jag besökt denna vinter.

Vårcupens klass P00 bjöd bl.a. på möte mellan IF Brommapojkarna och Råsunda IS
Grabbarna i svartröda BP visade klass och vann med 2-0

Innan jag åkte hemåt slank jag in i Multihallen där Nyköpings BIS Friidrott arrangerade friidrottstävling. Det var precis proppfullt med folk i hallen och jag skruvade bara upp min gamla 1D:s ISO till 3200 utan att byta objektiv (vilket jag borde gjort efter 300 mm var i längsta laget inne i hallen.)

Friidrottstävling i Multihallen på Rosvalla

Eftermiddagen har bjudit på födelsedagskalas för en liten kusin till mina barn. Full fart och sedvanlig fika med tårta. Och jag tog med mig en kamera och 50 mm-objektivet eftersom jag insett att jag har alldeles för få familjebilder. Alltså, oftast sådant som inte visas i bloggar eller på Facebook. Nu blev det några mer neutrala bilder också och de dyker naturligtvis upp här... ;-)
Nu har jag "bara" ett drygt 80-tal fotbollsbilder att redigera innan jag kan slå mig till ro...

Ha en fantastisk fortsättning på helgen!

4 kommentarer:

 1. Backlash, men vad tusan..."vårbilderna" blev ju bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt, måste jag tillstå, var det fantastiskt vackert ute idag. Fin och kritvit nysnö. Enda problemet är att vi inte vill ha det nu utan till första advent. Taskig timing... ;-)

   Radera
 2. Vi fick ju i alla fall en riktig vinterdag med en klarblå himmel så då får man väl inte gnälla allt för mycket. Lite humor i skyltbilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undantaget nordanvindarna var det en behaglig vinterdag under lördagen. Hade den varit i början av januari skulle det känts betydligt mer vältajmat.

   Jag har fotat den där skylten någon gång tidigare. Om jag inte minns fel gick det en massa människor på gräsmattan den gången vilket på sätt och vis var lite småskoj. :-)

   Radera