lördag 25 juni 2016

Traditionellt midsommarfirande

Inget märkvärdigt. Traditionsenligt. Midsommarfirande på hemmaplan. Precis som så många gånger tidigare år har vi varit bundna till Stigtomta och idrottsplatsen när midsommarafton ska firas. Idrottsföreningen anordnar ett familjevänligt firande med dans runt stången, lotter, förströelser m.m. från klockan 14.00 till klockan 16.00 och då gäller det givetvis att ställa upp och "jobba" för att dra sitt strå till stacken.

Midsommarfirande på Stigtomta IP
Midsommarfirandet inleddes med en gråmulen himmel
Rekordmånga sökte sig till Stigtomta IP i år
Blomsterkrans i håret

I våra trakter finns en del midsommararrangemang men när det kommer till dans runt granen och lotterier, kasta bollar, fiskdamm och annat som även passar de yngre barnen så är det nog bara Stigtomta och Koppartorp som "tävlar" mot varandra om allmänhetens gunst.

Alva och Lovisa redo för midsommarfirande på Stigtomta IP
Chokladhjulet är en klassisk favorit
Precisionssparkar på fotbollar är också en populär midsommaraktivitet
Idrottsföreningens alla fotbollsmål står redo för fotbollsskolan som starta under söndagen

När arbetsbetingen klarats av under midsommaraftonens tidigare timmar var det i år dags att åka hem och förbereda mat och fortsatt firande. Näst äldsta dottern och hennes pojkvän kom på besök och då fanns önskemålet om cevapcici. Jag var nog ensam om att köpa mängder av nötfärs i mataffären inför midsommar...

Cevapcici redo att grillas på den "stora" grillen jag fick i 50-årspresent ifjol
Midsommardukningen förberedd på uteplatsen

I väntan på maten så kastades pilar på darttavlan. Vi åt vår gubbröra, cevapcici m.m. och innan efterrätten hann vi spela kubb. Det gäller att utnyttja det faktum att det är uppehållsväder på midsommar!

Lovisa kastar pil och Gabriel spanar efter nedslagsplatsen
Fullt fokus framför darttavlan
Stilstudie på Ida när hon kastat en pil

Vi hann med ytterligare några spel efter den obligatoriska jordgubbsefterrätten. En fin midsommarafton som lockade att vistas utomhus. Stor skillnad mot ifjol då det både regnade och var ytterligt kallt.

Jag nöjer mig vid detta och fortsätter att fira midsommarhelgen när afton blivit dag.

6 kommentarer:

 1. Roligt med stor uppslutning, vädret var med er.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, efter fjolårets katastrofchockväder behövdes både uppehåll och god uppslutning i år. Det fick vi och är tacksamma för det.

   Midsommardagen har inneburit ännu varmare och soligare väder. Inte helt bekvämt för mig som föredrar 18 grader och mulet. :-)

   Radera
 2. Låter som ni hade en härlig midsommarafton i det osvenska vädret (uppehåll), härligt att se. Men...
  ...blev ju en aning överraskad att se dig på bästa sändningstid i statstelevisionens midsommarfirande, även om den insatsen spelades in i ett tidigare skede i Visby.
  Och måste väl då säga att jag nog håller med dottern din, jordgubbar är väl inte mat? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag hörde under midsommardagen att det varit ett TV-inslag där vi var med. Visst ställde vi upp till skillnad från många andra som mer eller mindre sprang iväg från kamerateamet. Vi tog aldrig reda på vad det var för slags inspelning... Det var väl inte de kvickaste svaren på frågorna som ställdes men jag överlevde 😜

   Radera
 3. Förra årets midsommarafton firades i en carport. Årets blev mer traditionell med cykeltur, sillunch, jordgubbstårta och grillning. Det blev en ljuvlig kväll, minst sagt...fast en tradition hoppades över. Årets badpremiär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år ska och kan man inte klaga på värmen i alla fall. Jag har ingen uppfattning om rådande vattentemperatur men den är kanske inte så kaxig ännu.

   Radera