onsdag 1 juni 2016

Månadens bild: Juni 2016

Vid det här laget har du nog listat ut att temat för årets väggkalender är fåglar. Inte för att jag är djupkunnig eller särskilt specialiserad på fågelfoto. Nej, det finns det många andra som är och framförallt många fotografer som presterar fullkomligt fantastiska bilder på dessa fjäderklädda och mystiska varelser. Jag har helt enkelt lyckats ta slumpbilder på fåglar när jag haft "rätt" grejor i händerna och varit i rörelse ute i naturen.

Jag har köpt på mig en fotoutrustning som i grund och botten styrts av mitt intresse för sportfoto och då är det kanske inte så konstigt om någorlunda snabbfokuserande kamerahus och halvlånga teleobjektiv finns i min ägo. Denna kombination duger oftast även till fågelfoto light.

Rödhake i grannens numera nedsågade rönn

Tyvärr är juni-bilden jag valt ut inte tagen i juni och kan alltså inte sägas representera månaden. När jag gick igenom de tänkbara fågelbilderna tagna i juni 2015 så var det klent med bilder. De små rackarna hade väl fullt upp med att ruva eller ta hand om sina avkommor. Nåväl, rödhaken är en favorit så varför inte låta den finnas med bland årets kalenderbilder!?

Bilden är tagen den 21/4 2015 och jag använde min Canon 5D Mark II tillsammans med objektivet Canon EF 300 mm f/2.8 IS USM. Kameran inställd på ISO 200, 1/1250 s och bländaröppningen på objektivet var maximala 2.8.

2 kommentarer:

  1. Ja nu ruvar de. Jag skulle frisera mitt buxbomsklot och upptäckte ett bo med sex små ägg i. Två frågor väntar nu på svar. Kommer buxbomen att överleva torkan? Kommer fågelungarna att överleva katten? Med lite tur kanske ja på båda. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju utomordentligt trevligt med ett fågelbo i buxbomen. Tyvärr är ju katter rätt bra på att nosa upp upp och lyssna in var det finns byten ute i naturen. För en dryg vecka sedan såg jag två sädesärlor som ivrigt tog hand om sin nästan flygfärdiga unge ute på vår fotbollsplan. Jag får erkänna att jag inte hade koll på att sädesärlorna är så tidiga med sin kull ungar.

      Radera