torsdag 8 mars 2018

Inledningen av mars blev sportfotointensiv

Helgen som passerade ägnades i sin helhet åt bilångest och sportfoto. Jag vet egentligen inte vilket som tog mest tid men jag vet definitivt vilket som var mest angenämt. För vilken gång i ordningen som en av mina bilar rasat kan jag inte hålla ordning på. Oljeläckage i storlek med fyndigheterna i Nordsjön gjorde i alla fall min garageuppfart svart, illaluktande och obeboelig. Suck. Den ska lagas för dyra pengar och någonstans innerst inne vet jag att det nog är dags att köpa något nyare. Dubbelsuck. Tänk så mycket roligare det skulle vara att få lägga slantarna på något kamerarelaterat.

Under fredagskvällen spelade IFK Nyköpings handbollsherrar en division 2-match mot gästande Norrköpings HK. De vann tämligen bekvämt med 29-25. Jag gillar att fotografera i Rosvallas A-hall där det är lätt att ställa in vitbalansen, ljuset är jämnt och bakgrunden ganska neutral. Inomhus går det utmärkt att fota med manuella inställningar, tycker jag, eftersom ljuset är konstant. Självklart är det viktigt att zoom-objektiven har en fast bländare om detta ska lyckas. Som förstaval för att fota sport inomhus använder jag mitt 70-200 mm-zoom och då alltid på full glugg (vilket innebär f/2.8).

IFK Nyköpings Fredrik Andersson avlossar sin bössa mot Norrköpings HK
En bild där kameran är riktad mot IFK Nyköpings samlade och tajmade försvarsspel

Du hittar fler rader om fredagsmatchen i min blogg på Södermanlands Nyheter som du hittar HÄR >>>. I blogginlägget finns som alltid en länk till ett bildgalleri, denna gång med 127 bilder.

När lördagsmorgonen inte var lastgammal puttrade jag in till stan igen med min ännu inte helt utdömda bil. Det var för övrigt utanför Sporthallen som jag insåg att den inte borde köras utan att få en rejäl tillsyn. Jag hade sökt mig till Nyköping för att bevaka gruppspelet i futsalcupen Granqvist Minne som arrangerades av Råby-Rönö IF. Åtta lokala herrlag fanns representerade och det är alltid trevligt att fota många lag och många aktiva. Sådant drar extra intresse till materialet jag skrapar ihop.

Att fota i Sporthallen är en mardröm. Olikfärgade lampor i taket och väldigt svagt ljus i partier av idrottshallen. Det blir rent ut sagt skitfula bilder. Nu är det likväl så att många sporter och föreningar håller till i den gamla Sporthallen och då får man som fotonörd finna sig i sin lott och göra det bästa av situationen.

Råbys Jens Andersson har bollen men Västerljung IF:s Johan Karlsson gör precis allt för att komma åt den
Råby-Rönö IF vann den egna cupen efter att ha besegrat Västerljungs IF med 1-0 i finalen

Den välbesökta futsalcupen redovisades i följande blogginlägg där det också länkades till ett bildgalleri, denna gång med 228 bilder från åtta gruppspelsmatcher.

Jag avrundade helgen med en ungdomsmatch i handboll. IFK Nyköping P03-lag mötte HK Järnvägen under sena söndagseftermiddagen i Rosvallas A-hall. Jag kan erkänna att det var efter vissa påtryckningar som jag valde denna bevakning. Ungdomsidrotten får tyvärr allt för lite uppmärksamhet men jag lovar att det inte handlar om att jag dissar den. Tvärtom, jag högaktar barn- och ungdomsidrotten. Tro sjutton att det förhåller sig så, jag är ju själv ledare inom ungdomsidrotten sedan många år.

IFK Nyköping P03:or som besegrade HK Järnvägen med 41-14 den 4/3 -18
IFK Nyköpings Hugo Kindborn kastar sig fram för ett avslut mot Järnvägen

Även denna sporthändelse ledde till ett blogginlägg på min blogg "Fotbollslasses perspektiv" och du hittar det HÄR >>>. Denna match gav ett galleri med 112 bilder.

Så där får man en helg att gå. Och åtskilliga timmar efter helgen också. Det tar tid att sortera, välja ut och redigera bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar