fredag 30 mars 2018

Synd för Stigtomta men kul för Bil och Traktorservice

Förra helgen invigde det tidigare Stigtomtaföretaget Bil och Traktorservice sina nya fantastiska lokaler inne i Nyköping. Portarna hölls öppna under fredagen och lördagen då kunder, allmänhet och anhöriga gavs möjlighet att se den fina byggnaden på Idbäcken. Nog blev man mäkta imponerad över bygget.

Bil och Traktorservice återfinns numera närmast bredvid Idbäcksverket
Skogmaskiner från John Deere är en nyhet för Bil och Traktorservice

Under huvuddelen av sina levnadsår har företaget funnits i Stigtomta. Förvisso startade bolaget inte i Stigtomta och namnet till trots har de inte servat bilar på flera årtionden. Faktum är att bolaget firar 50 år, i mina ögon en ung och spänstig yngling (jag fyller själv 53 år inom kort).

Dagsaktuell bild från Bil och Traktorservice tidigare lokaler i Stigtomta

Invigningsfestligheterna förstärktes av bolagets 50-årsjubileum men också att varumärket John Deere firar 100 år detta år. Det blev liksom en aning svårt att sålla bland alla anledningar till firande, ballonger med 100-årstryck, vattenflaskor med 50-årstryck och sedan de fräscha lokalerna som grädde på det berömda moset.

I den maffiga entréytan stod välpolerade John Deere-traktorer bredvid butiksställen. Från kontors- och personalytorna på övre plan gavs en bra överblick över härligheten. Vem skulle inte vilja ha plats för några traktorer i hallen...? Ute på serviceverkstadens golv var det proppat med fler maskiner.


Lovisa och Alva såg pyttiga ut bredvid tröskan och det enorma däcket


Populäraste hörnet under lördagens invigning var där utspisningen av gratishamburgare skedde. Och de var verkligen värda att köa för. Företaget som stod för tillagningen kom ända från Kalmartrakten så då måste det vara något alldeles extra, eller hur?
Medan Anita hade arbetsplikt och därefter en personalfest på lördagskvällen såg jag och de två yngsta döttrarna till att roa oss med annat. Givetvis tog vi först ett varv inne och ute när vi ändå besökte invigningen. För egen del blev det Rosvalla och distriktsmästerskap i cheerleading medan döttrarna shoppade på stan.

Anita på verkstadsgolvet

Grön men inte en John Deere


Kanske berättar jag mer om cheerleadingtävlingen i ett kommande inlägg. Jag har precis redigerat knappt 900 bilder (!) från tillfället samt skrivit ett blogginlägg på Södermanlands Nyheter om detta. Det kanske stannar där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar