söndag 18 mars 2018

Stelfrusen övningstrupp

Söndagen försvann i ett stelfruset töcken på en av konstgräsplanerna på Rosvalla-anläggningen i Nyköping. Jodå, jag VET att solen lyst från en klarblå himmel. Jag VET att det säkert varit sååå skönt i lä. Men det du kanske inte VET är att det aldrig är vindstilla på Rosvalla och att nordanvindarna bet ordentligt i kinderna, tog sig in genom kläderna och prövade ett för övrigt balanserat och nöjt sinne.

En stunds vila mellan matcherna

Tjejerna i Stigtomta IF F02-04 hade utsetts till övningstrupp för en tränarutbildning som genomförts lördagen och söndagen den 17-18/3 på Rosvalla. Som tur var hade ett annat lag fått ansvar att bemanna övningstruppen under lördagen. De 14 spelare som ställde upp denna söndag fick sällskap av en dryg handfull spelare från IK Tuns damlag.


Ett tiotal tränare under utbildning instruerade under förmiddagens tre matcher (2 x 7,5 minuter/match) och efter en tacobuffélunch var det dags för ett nytt gäng tränare att ta hand om ytterligare tre matcher. De unga tjejerna i "mitt" lag är långt ifrån färdigutbildade och de brände nog mer energi på att försöka förstå direktiven än vad de behövde offra för att sparka och springa.

Tränare och instruktörer i samband med fotbollstränarutbildningen i UEFA B på Rosvalla
Instruktören Johanna Bergman instruerar ett par tränare under söndagens övningar
Niklas Hjelm var även han instruktör och tog hand om ett annat gäng tränare

Jag och en ledarkollega från Stigtomta IF följde tjejerna under dagen. Vi stod för markservice om så önskades. Vi hade inget ansvar i utbildningstillfället men givetvis kändes det bra att stötta våra unga spelare om något problem skulle uppstå. Efter att nästan hela dagen passerat kom jag på att jag hade packat med mig en kamera och några objektiv och då valde jag att ta några bilder i all hast för att dokumentera detta tillfälle. Om inte annat så kan det vara kul att ha i bildarkivet på lagets hemsida. Och det blev ju även ett blogginlägg, något jag ju nästan inte hinner med nuförtiden.

Emilia Jonsson prövar Josefine Gustafssons målvaktskunskaper
Ellen laddar för skott
Även Elin spänner musklerna för att avslut på mål

Jag tog inte med mina "sportfotogrejor" utan hade packat "finfotoutrustningen" istället. Jag valde min Canon 5D mark IV och mitt Canon EF 135 mm f/2.0. Inte ett dugg optimalt för actionfotografering. Jag tog några enstaka bilder när tjejerna spelade men i övrigt blev det mer dokumentära exponeringar kring arrangemanget och deltagarna.

Jonna svalkar sig i skuggan...
Linda och Cécilia verkar också föredra skuggan på Rosvalla...
Ella hade en ganska seg dag som målvakt (eftersom väldigt lite uppmärksamhet riktades åt den positionen)

I brist på vår, värme och växtlighet får vi låtsas att den avslutande bilden föreställer en tussilago. Jag vet inte hur länge det dröjer innan de tittar fram men dagsmejan räcker inte till för särskilt stora framsteg så länge nätterna är så förgjordat kalla.

Om du kisar riktigt hårt med ögonen är detta en tussilago. Så det så.

Ny arbetsvecka väntar med nya utmaningar!

2 kommentarer:

  1. Snyggt! och bra jobbat hela dagen. Tack för hjälpen och återblicken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjejerna lärde sig mycket denna dag även om timmarna var ämnade för tränarutbildningen. Och kanske ska man inte klaga på kylan, det hade kunnat ösregna...

      Radera