torsdag 28 juni 2018

En alldeles väldigt speciell dag

Den 28:e juni 1993 föddes vårt första barn. En liten Emma såg till att ge sina nyblivna föräldrar deras dittills största stund i livet. Det har följts av ytterligare tre underbara döttrar men hur som helst är Emma den som banat väg för de övriga töserna.

Nyköpings hamnområde den exceptionellt varma torsdagskvällen i slutet av juni
Middag på Hamnmagasinet i Nyköpings hamn var målet för kvällen
Vi hade tidigare under torsdagen vinkat farväl till våra två yngsta döttrar som på var sitt håll och med sina respektive fotbollslag ska spela fotbollscuper i helgen. (Jag flänger iväg till Örebro i efterhand när jag gjort min arbetsplikt under fredagen.) Övriga familjen och en skara av den närmaste släkten mötte sedan upp på Hamnmagasinet i Nyköping där middag utlovats för att fira vår nyblivna 25-åring.

25-åringen Emma framför Hamnmagasinet
Emma med hamnbassängen i bakgrunden
Emma med den ombyggda silon till höger i bild

Sedan hoppade näst äldsta dottern Ida in i handlingen. Hon ville jättegärna vara med på ett hörn och få chansen att fotobomba. Det blev väl sisådär kan jag tycka. För övrigt var det lite roligt att fota porträtt med mitt gamla och tämligen simpla 28 mm-objektiv (det har inte ens USM-fokusmotor).
Emma med sin fotobombande syster Ida strax bakom sig
Det blev inte lätt att bestämma vem av döttrarna som skulle vara i fokus...

Vårt sällskap satte sig tillrätta vid det reserverade bordet och avnjöt en god middag under ett par timmar. Presenter överräcktes. Skratt och glada miner delades. I den varma, inte ljumma, sommarkvällen kom en bris över hamnområdet då och då som skänkte en smula svalka.

Emma uppvaktades enligt konstens alla regler

Vi skiljdes åt för kvällen och alla stack åt olika håll. Vi stolta föräldrar åkte hem mot Stigtomta och kunde njuta av en extra fin solnedgång. Den var så pass lockande att vi stannade till något hundratal meter innan vi kom fram till bygränsen där vi valde att fotografera den enastående kvällshimlen.

Vilken solnedgångshimmel vi fick denna torsdagskväll
Solnedgångens lyster återspeglades i bilens framskärm

Jag vill avrunda detta blogginlägg med att lägga ut en länk till Stigtomta IF:s fotbollsskola där jag tog några bilder även på avslutningsdagen (dag nummer fyra). Den fylldes av bl.a chokladbollsbakningstävling, deltagarutmärkelser och ledaravtackning. Bilderna återfinns på föreningens hemsida men här kommer de även i en högre upplösning >>>

Onsdagen den 27/6 avslutades årets fotbollskola för Alva (i mitten) och hennes kompisar

Nu rusar jag mot en helg i idrottens tecken där ledarskap blandas med föräldraskap men även en dos ungdomsfotbollsfotograferande. Blir bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar