söndag 3 juni 2018

Juni rivstartade med personalfest

I det stadiga högtryck som råder är det närapå riskfritt att planera in utomhusaktiviteter. Något regn i sikte har det inte varit på evigheter och allt hemma i trädgården är sönderbränt och uttorkat. Att jag och mina arbetskamrater avslutade arbetsveckan med en fredagseftermiddag och kväll tillsammans utomhus var således en strålande idé.Vi började på Krikonbackens fotbollsplaner där en intensiv brännbollskamp utspelade sig. Segrande lag? Det var antingen Äpplen eller Päron, jag minns inte. Själv fotograferade jag de framstormande arbetskamraterna och avstod därmed den fysiska utmaningen som brännboll innebär.
Efter brännbollen blev det bilfärd ut på landet där några friskusar valde att bada i den närbelägna sjön. Särskilt mycket friskus behövde man faktiskt inte vara, ytvattnet uppmättes till 28 grader! Betydligt kallare vatten virvlade upp om man inte simmade extremt ytnära enligt de frustande badarna.
Vi slog oss ner på den trevliga uteplatsen innan hungern tog överhanden och fick oss att men gemensamma ansträngningar göra i ordning middagsmaten. Det grillades, hackades, sköljdes och skivades med en frenesi och iver som tydde på att hungern var betydande.Att sitta utomhus i bara kortbyxor och t-shirt tills klockan blivit 21.30 den första juni hör inte till vanligheterna. Den varma och stilla kvällen var dessutom behagligt befriad från mygg.Nu har jag lyckats publicera ett flertal bilder från kvällen utan att några av mina arbetskamrater ska behöva skylta med sina anleten på bild. Precis som jag lovade. Jag hade med mig min gamla Canon 1D Mark III och tre av objektiven som jag sällan eller aldrig använder. Min "huvudutrustning" var nedpackad och inställd för de landskamper i volleyboll som avgjordes i Nyköping under onsdagen och lördagen. Mer om detta i ett kommande blogginlägg.

4 kommentarer:

 1. Skippade Jansson brännbollen? Tänk att ursäkta sig med kamerans hjälp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore t.o.m. trevligt om det bara berodde på kameran. Tyvärr promenerar jag inte ens längre obehindrat p.g.a. artros...

   Radera
 2. Låter som en fin sommarkväll med de bildskygga kollegorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En finfin sommarkväll. Jag lovar att mina kollegor blev fotade från alla möjliga och omöjliga vinklar men de ska inte behöva skylta med sina anleten i min blogg eller på mitt Facebook-flöde m.m. Jag fick ihop ett bildgalleri med 145 bilder (mestadels brännbolls-action) som distribuerats till alla lidande och inblandade. :-)

   Radera