fredag 15 juni 2018

Sista skolavslutningen på Stigtomta skola

Självklart kommer många framtida skolavslutningar hållas på Stigtomta skola. Med tanke på den nya skolbyggnaden som växer fram är skolan säkrad för årtionden framåt. Det är dessutom en skola som har över 300 elever så den avvecklas givetvis inte i brådrasket. Detta är blev dock det sista året där familjen Jansson bidrar till elever på skolan. Vi har stått där och trampat under skolavslutningarna sedan 1999 då äldsta dottern Emma gick ut förskoleklassen och sprang ut i sommarlovets oändlighet.

Alva är sist i raden av systrar som nu lämnar Stigtomta skola

Fjolårets avslutning hölls inne i skolans gymnastiksal (p.g.a. överhängande regnrisk) och där ryms endast eleverna, skolans personal och anhöriga till avgångsklassen. Detta år var det blå himmel, solsken och alldeles utomordentligt trevligt väder. Tidigare har avslutningen genomförts på skolans område men där är nu en byggarbetsplats och avslutningen var hänvisad till Stigtomta IF:s 11-mannaplan nedanför den tillfälliga paviljong som byggts upp i väntan på att den nya skolan ska stå klar (vintern 1018/19).

Skolavslutning i ena hörnet av Stigtomta IP
I bakgrunden ses den paviljongbyggnad som tillfälligt hyser Stigtomta skolas elever
I bakgrunden syns den nya skola, den gamla idrottshallen samt hörnet av paviljongbyggnaden

Att fota skolavslutningarna har blivit allt mer kontroversiellt. Jag minns att jag stått med mitt teleobjektiv för att få en eller annan bild på mina barn då de stått på scenen och sjungit. Numera har systemkameror, allra helst om de har teleobjektiv monterade, blivit provocerande för vissa människor i folksamlingar. Jag försöker att visa några bilder i allmänhetens ljus där inte allt för många ska vara identifierbara, för säkerhets skull.

Från avgångsklasserna utsågs fanbärare
Parvis och hand i hand tågade barnen ner till den väntande avslutningsceremonin
Köbildning innan alla hittat sin plats på presenningarna
En lång och härlig ledighet stundar

Barnen är nu lediga. Själv spänner jag bågen och ger mig huvudstupa in i helgens volleybollandskamper på Rosvalla. Lite trädgårdsstök ska hinnas med däremellan. Sedan har visst fotbolls-VM börjat och det kan man ju för bövelen inte missa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar