lördag 30 juni 2018

Instagramkvadrater från Örebrocupen

I skrivande stund sitter jag i en oerhört obekväm bäddsoffa i ett motellrum i Vintrosa. Det är en kompromiss och tusan vet om det blev så himla bra. Laget i mitt hjärta, Stigtomta IF F02-04, är i Örebro sedan torsdagskvällen och spelar Örebrocupen. Eftersom jag var tvungen att jobba under fredagen så anslöt jag först under sena fredagskvällen. För att inte belasta lagkassan med en dyr ledaravgift till cupen valde jag att bo och äta på egen hand men följa laget under cupspelet (förutom under fredagen).

Uppvärmning klockan 07.30 på lördagsmorgonen

Jag hittade några svindyra hotellrum inne i centrala Örebro men valde istället ett billigt motell i Vintrosa. En liten bit att åka för att komma till planerna som laget spelar på och till skolan där laget bor, ändå helt okej avstånd. Rummet är billigt av en anledning, det kan jag lova!

Ella Ek har underbar fokus på bollen under morgonmatchen mot Ytterby

Jag hade tänkt ladda upp bildgalleri från lördagens matcher samt göra ett separat inlägg på lagets hemsida. Därutöver skulle jag ju göra detta fotoblogginlägg. Tyvärr är WiFi-nätet extremt dåligt på motellet och 4G-täckningen ytterst medioker. Jag har även här snott ihop en kompromiss.

Line Hööks skott smiter strax utanför bortre stolpen

Jag skippar bildgalleri och hemsideuppdatering för laget. Det får vänta tills jag kommer hem. Och av de få bilder jag valt att redigera och ladda upp blir det en post både på Instagram, Facebook och här i bloggen. När bilderna väl laddats upp kan jag utnyttja dem så gott det går.

Emilia Jonsson vill absolut inte bli fotad...

För första gången (?) fyller jag ett av mina fotoblogginlägg med bilder som är tänkta för Instagram. I den kvadratiska världen gäller det att utnyttja formatet som jag annars sällan nyttjar när jag beskär och redigerar bilder.

Ella Stenils rusar in i en situation mot Rynnige på den klapperstenshårda och torra gräsmattan

Sportbilder försöker jag oftast att beskära hårt för att ringa in en händelse. Därför fungerar kvadrat-formatet oftast bra. Det händer dock relativt ofta att jag publicerar samma bild i rektangulärt format i andra forum för att jag tycker att bilden är bättre i liggande format med mer luft på sidorna.

Ebba Söderkvist jagar boll och har tungan rätt i munnen

Med tanke på att klockan ringde klockan 05.10 i morse så börjar jag vara rejält trött nu när klockan närmar sig 22. Bildbehandlingen av alla övriga bilder får vänta till en annan dag. Eftersom vi är fem närvarande ledare så kan jag kosta på mig att glida runt med kamerorna under matcherna. Coachningen sköter mina kollegor så vansinnigt mycket bättre än vad jag kan göra hur som helst.

Ebba Åkerman borde vara sliten vid det här laget, en veckas utvecklingsläger och sedan cup uppe på det

Jag vilar och laddar om för söndagsmorgonens match i B-slutspelet. Matchen startar klockan 09.00 vilket innebär rena rama sovmorgonen till skillnad mot dagens uppe-med-tuppen-start. Jag avrundar med en beskuren fisheye-bild som jag försökte ta liggande på mage när laget värmde upp och sprang förbi mig på nära håll. Att en av mina ledarkollegor skulle fotobomba var inte något jag hade räknat med...

Ja men tack så mycket då Anna Malmquist ;-)

En spännande dag står för dörren och jag passar på att önska alla och envar en bra fortsättning på helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar