fredag 12 oktober 2018

Pekingdelfiner

Fredagsmorgonen var precis lika dimmig som torsdagskvällen var. När jag satte mig i bilen för att ta mig ner till Norrköpingskontoret var det i en bil med lätt immiga vindrutor. Sanningen att säga tycker jag att detta hör årstiden till och förhöjer värdet på hösten.

Norrköpings industrilandskap efter arbetsdagens slut vid 17-tiden

Sveriges bästa promenadväg från kontor till parkering?



Jag dröjde mig kvar i Norrköping efter arbetsdagens slut. Innan mitt kvällsärende blev det en utsökt middag på Texas Longhorn där deras grillade tonfisk fick leverera en utmärkt start på helgen. Därefter snirklade jag mig fram efter bilnavigatorns instruktioner till Stadium Arena, kvällens mål.

Vi på Datarådgivarna har en god relation med Dolphins och arenabolaget
Stadium Arena och strax dags för herrmatch i Svenska Basketligan

Min arbetsgivare har tack vare sponsring ett par fribiljetter till Dolphins hemmamatcher i Stadium Arena ute vid Himmelstalundsområdet. Jag som ser och fotar mycket sport har bara sett en enda basketmatch live och det var en lokal dammatch för något år sedan. Tanken med detta studiebesök var att från läktarplats titta på en match och därefter ha tillräckligt på fötter för att kunna fotografera en av Dolphins kommande matcher. Jag har redan berett väg och vet att jag kommer att beviljas ackreditering.

Jämtland Baskets coach Torbjörn Gehrke och Dolpins coach Adnan Chuk hälsar innan match
Joakim Kjellbom verkade laddad innan matchstart


Uppvärmningen bestod bl.a. i att skjuta in sig
Assisterande coach Joakim Källman konfronterar Shakir Smith under uppvärmningen

Jag hade med kameran men visste att jag endast skulle ta några ströbilder. Från läktarplats är det inte mycket mening att fota sport. Bilderna tas först och främst från fel vinkel (tycker jag) och allra värst är att det känns i bilderna hur distanserad man är från spelet. Närvarokänsla noll.

Intro innan match
Under pauser i spelet underhöll en dansgrupp från Norrköping

Jag fick se en basketmatch som lärde mig väldigt mycket. Ja, regler och formalia har jag endast lite lagom hum om vad gäller basket. Det mest intressanta var dock dynamiken i spelet och den häpnadsväckande dramaturgi som döljer sig i denna sport. Efter 3/4-delar av matchen var gästande Jämtland bättre i det mesta. De satte sina poäng snabbt och smidigt medan Dolphins fick gneta och slita för minsta lilla tvåpoängare. Plötsligt och med endast minuter kvar vänder initiativet och efter att ha legat under med som mest 13 poäng (tror jag) är Dolphins tillräckligt desperat skickligt kyliga och vinner med 89-84!














Dolphins nya klubbdirektör Patrik Rosenlund fick chansen i sista pausen att sätta ett par bollar i korgen. Det gick inte.

Jag satt i 30 av de 40 minuterna och tyckte det var lite synd att Dolphins inte lyckades visa upp mer av sitt kunnande inför publiken och mina ögon. På de avslutande 10 minuterna vann de allas våra hjärtan och stämningen blev givetvis på topp när vändningen kom. Oväntat, kul och precis så som sport ska vara!

Nästa gång jag besöker Stadium Arena med kamera blir det förhoppningsvis från ringside där jag kanske kan ta någon anständig och godtagbar basketbild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar