söndag 20 januari 2019

Mellan futsalmatcherna

Lördagen tillbringades tillsammans med spelarna och ledarna i Stigtomta IF:s F02-04. Vi steg upp i ottan, samling klockan 07.15 vid klubblokalen, för gemensam resa norrut. A-slutspel i futsal för klassen F15/16 i Vilstahallen som ligger i kanten av Eskilstuna. Ett uppdrag som på ett alldeles utmärkt sätt både räckte och blev över. Mellan match nummer två och tre fanns en lucka med tid för både lunch och vila, en stund som också räckte till för att ta sig ut i det närliggande rekreationsområdet.

Med hjälp av konstsnö han man fått till ett skidspår vid Vilstaområdet



Vädret och de vinterlika förhållandena lockade ut folk till skidspåren och slalombacken. Denna lördag skulle det säsongspremiär i backen men tyvärr gick liften sönder och det dröjde flera timmar innan de fick ordning på den (läste jag om i Eskilstuna-Kuriren).







Jag hade tagit med mig min gamla Canon 5D Mark II och mitt jättegamla Canon EF 50 mm f/1,8. Grejor som uppgraderats till nyare och bättre saker. Det slog mig hur förbaskat mycket det billiga (men otroligt skarpa) objektivet vinjetterar. Något jag aldrig tänkte på när jag använde objektivet på en crop-kamera. Hur som helst är jag inte så försiktig med just dessa grejor längre och då kunde de följa med i min delvis obevakade fotbollsväska till en idrottshall i bortre kanten av Södermanland.

Där de skjutit konstsnö till skidspåret fanns spår i naturen efter fruset vatten



Under en inte helt molnfri himmel kunde jag trampa runt en stund i snön. Byta luft i lungorna och lugna nerverna efter de två inledande futsalmatcherna (som båda slutade oavgjort). Vilsta-anläggningen gav riktiga vintervibbar, här rådde artificiell vinter för de som föredrar motion och nöje på det vita underlaget.






Jodå, väen vår tredje och avslutande futsalmatch slutade oavgjort och vi kunde åka från Eskilstuna vid 14-tiden. Morgonens -11 grader byttes ut mot nollgradiga temperaturer mitt på dagen.

2 kommentarer:

  1. Skidåkare är glada typer. Finns det bara lite snö så är livet värt att leva,typ. Här gillar jag den graffitimålade byggnaden mitt i allt det vita.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De skidåkare som har lite ambitioner med sitt idrottande ligger nog i för allt vad tygeln håller just nu. Det dröjer inte länge förrän Vasalopet går av stapeln och tills dess behöver de samla ihop så många mil det bara är möjligt i benen.

      Byggnaden (oklart vilken funktion den har) är verkligen ett blickfång i botten av skidbacken. Den graffiti-inspirerade exteriören var välgjord, snygg och färgglad. Ett perfekt fotomotiv med andra ord.

      Radera