söndag 16 juni 2019

Nu har jag tagit mig vatten över huvudet

Denna helg kan vara en av de intensivaste jag behövt hantera ur ett foto-perspektiv. Och det är helt självvalt. Varför var det tvunget att det största motorsport-evenemanget som jag haft möjlighet att fotografera (hittills) skulle behöva krocka med årets match inom den lokala fotbollen? Och uppe på det en födelsedagsuppvaktning mitt i allt detta?

Jag sitter nu och hyperventilerar, tar djupa andetag i en papperspåse och inser att jag de närmaste kvällarna inte har några fritidsproblem.

Fredag kväll rallyfotografering (här är slutsegraren i rallyt)

SMK Nyköping har under fredagen och lördagen den 14-15/6 arrangerat Gästabudstrofén som detta år har SM-status. Hur häftigt som helst med galet skickliga rallyförare ute på 12 specialsträckor. Jag åkte till Björksund under fredagskvällen och fotograferade SS1. På lördagsmorgonen fortsatte jag min bevakning och valde att åka till Vevelsund, i mitten av SS4. Oerhört vackert men också pressande varmt. Samt dammigt.

Lantlig idyll på vägen ut mot min plats vid specialsträcka 4
Fler åskådare på väg ut till rallytävlingen
Vackert så att det nästan gjorde ont
Mellan uthusen vid Vevelsund passerade rikseliten i sina rallybilar
Jag stod bra men i solgasset tog det på krafterna efter två timmar

När jag fotat de ungefär 80 bilarna i startfältet var det dags att åka hem och tömma kamerornas minneskort på bildfiler. Ladda batterierna, bokstavligen alltså, och packa om fotoryggsäckarna för nästa uppdrag. Årets lokala fotbollshändelse då Råby-Rönö IF tog emot gamla antagonisterna Stigtomta IF hemma på Råbyborgen i herrarnas division 5. Det var några år sedan de båda lagen spelade på samma nivå och nu var "Slaget om Täckhammarsbro" en publikdragande tillsställning med drygt 340 besökare som slutligen kunde se Råby vinna med 2-0 i en het och tuff kamp. Hur kul som helst att ta del av detta!

En del av lördagens fotbollspublik vid Råbyborgen
Blått och gult på det torra och studsiga gräset vid Råbyborgen

Direkt från Råbyborgen styrde jag ner till Buskhyttan När jag var på plats hördes rallybilarna eftersom en av specialsträckorna kördes bortom kröken runt Munksäter. Mitt besök handlade dock inte om mer rallybevakning utan om födelsedagsfirande. Det gick också bra även om kameran inte spelade huvudrollen. Dock åkte den fram eftersom önskemål fanns om att fota fyra generationer på en och samma bild. En liten nybörjare (född för någon månad sedan) mötte sin gammelfarmor. Och de bilderna låter jag stanna inom familjen men någon bild på husdjuren kan jag alltid bjuda på.

Hund
Katt
Rädd katt

Nu har jag valt ut mellan 200 och 300 bilder från fredagens rally, lördagens rally samt lördagens fotbollsmatch. Redigeringen av dessa bilder kommer att ta flera dagar i anspråk. Det är det värt när jag är klar, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar