lördag 8 juni 2019

Veteranbilar vid fotbollsplanen

På nationaldagen arrangerades det både det ena och det andra i närområdet. Jag valde att titta på en fotbollsmatch samt en skyttetävling, något som inte var knutet till nationaldagsfirandet. Däremot genomförde Automobilsällskapet i Nyköping sin veteranbilstävling Gästabudsrundan och den var troligtvis inplanerad på en röd och ledig dag i början av sommaren, alltså var nationaldagen perfekt.

Som jag undrade varför dessa två bilar ställde sig innanför entrén till Enstaberga IP
Just nu är det oerhört många tistelfjärilar i omlopp
En cool fralla i skuggen under ett bord på Enstaberga IP

Gästabudsrundan hade sin start på Skavsta där Automobilsällskapet har sin klubblokal. Ekipagen åkte sedan en en rutt på 65 km sydväst om Nyköping. Trevligt så det räcker och blir över, charmerande och fascinerande i en härlig blandning.



Vid ett antal depåer skulle bilarna stanna för att utföra vissa uppdrag. På Enstaberga IP handlade det om att köra fram sin bil och placera främre kofångaren så nära centrumpunkten på en måltavla på marken som möjligt. Svårt!



Jag hann se några av bilarna som dök upp när jag väntade på att fotbollsmatchen skulle dra igång. Vissa bilmodeller känner jag självklart igen medan andra varken var bekanta som modeller eller bilmärken. Nej, jag är ingen expert på bilar men gillar att titta på dem.



Vita däcksidor är onekligen lockande










Veteranbilar ska inte bara tittas på, man måste självklart lyssna också. Bubblornas och Porscharnas boxermotorer, knattret från en Saab. Härligt.





Om du vill läsa mer om Gästabudsrundan så hittar du Automobilsällskapets beskrivning HÄR >>>


Tack för denna gång!

3 kommentarer:

  1. Fina bilar. Alltid kul att dokumentera. Mäster förresten att Öland blivit invaderat av miljontals tistelfjärilar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Veteranbilar har karisma. Och om man får lite mer tid går det att hitta detaljer, linjer och former som gör sig bra på bild.

      När det gäller fjärilarna så är det intressant att höra att just tistelfjärilarna invaderat Öland. Jag har själv inte sett så många som under några dagar här i juni. Alltså ett naturfenomen som säkert har en förklaring som gått mig förbi.

      Radera