fredag 5 juli 2019

Enträget födelsedagsfirande

Vår äldsta dotter Emma är född den 28:e juni. Föga anade vi att det skulle vara en av de mest upptagna datumen på hela året. Varför är det så, undrar du kanske? Om man som vi i familjen Jansson är i fotbollssvängen har det visat sig att helgen efter midsommar är den mest fotbollscup-intensiva helgen efter Gothia Cup-veckan i juli. Emma har kommit i kläm allt sedan hon själv började spela fotboll och sedan har hennes tre yngre systrar tagit över traditionen att åka på cup när storasyster fyller år.

På vår väg till överraskningsfesten passerade vi Nyköpings gamla fängelse
Fredagseftermiddagen har bjudit på ideliga regnskurar över Nyköping
Bar N Burger var målet för vår vandring

Emma firades på sin födelsedag förra fredagen med att jag tog fram plånboken och bjöd på käk på O'Learys. Men då var två i familjen i Skövde på fotbollscup, förstås. Därefter bjöd Emma själv på fika i tisdags. Fredagen den 5/7 var det dags för några av Emmas vänner att ställa till med en överraskning och då var för en gångs skull även hela familjen Jansson tillgängliga.







Emma lurades till Bar N Burger i tron att hon skulle ut och äta med en av sina kompisar. Föga anade hon att vi var betydligt fler där inne som satt och väntade på henne så att vi fick visa våra oemotståndliga sångkunskaper för alla övriga restauranggäster. När vi två timmar senare hade ätit klart gick vi ut på Storgatan och svalkade oss. Jo, det var galet varmt inne på restaurangen och som tur var bjöd fredagskvällen på mycket sval luft utomhus.







Ett besök på Ica-affären ledde till att chipsförrådet fylldes upp och vi gick mot Emmas lägenhet där ungdomarna i sällskapet fortsatte kvällen. Vi Stigtomta-bönder sökte oss hemåt, glada och nöjda och med vetskapen att familjens 16-åring ska upp på lördagsmorgonen för att jobba. Sommarjobb ställer lite krav emellanåt ...

Försäkringskassans fasad i kvällsljus

Nu tar jag sikte på lördagens rugbyfotografering i Katrineholm. Därefter blir det bilåkning nästan hela söndagen eftersom Emma ska skjutsas till Arlanda för en veckas utlandsvistelse. Blir bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar