torsdag 31 oktober 2019

Cool i Visby

I måndags blev det dags att ta farväl av Gotland efter några dagar på ön. Innan färjeavgången klockan 16.30 fanns det tid för några timmar på Visbys lutande och smala gator. Det gjordes med kameran i högsta hugg (vad trodde du ...?) och till den alternerade jag med mitt 14 mm ultravidvinkelobjektiv, mitt 135 mm-objektiv samt den lilla 28 mm-gluggen.

Hus nere vid Almedalen som är integrerat med ringmuren


Domkyrkan blev lite knasigt hopklämd av ultravidvinkeln

Inledningsvis var måndagsvädret finfint med efterlängtade solstrålar. Nu värmde inte solen särskilt mycket vilket hade behövts i de nordvästliga och isande kalla vindarna. Det inte moder natur erbjuder får man fixa själv och promenaden upp och ner i Visby kan ju göra vilken cool snubbe som helst lite svettig.






Vi lyckades till och med trampa ner på några gator inne i Visby som jag inte gått på tidigare, trots många och idoga försök att nöta ner både gatstenar och skor. Bortåt Södertorg och snett ner mot havet har jag inte alltid traskat, tydligen.





Visby är i mina ögon en otroligt vacker stad oavsett när jag är där. Vår, sommar och höst har jag inspekterat den medeltida staden och det som återstår att längta till är en vinterdag då snön täcker tak och ringmur. Det vore något att få se med egna ögon och föreviga med kameran.




I slutet av oktober behöver man definitivt inte trängas på Visbys gator. Förvisso är en hel del stängt under lågsäsongen men man behöver inte oroa sig för att gå hungrig. Glassförsäljningen var det dock skralare med men denna gång kan jag lova att jag inte längtade efter något att svalka mig med.

Utanför turistbyråns lokaler i Visby

Så, nu har jag redan börjat längta till nästa gång jag får chansen att besöka Gotland.

4 kommentarer:

  1. Inspirerande som vanligt. Fast jag har varit på ön lika sällan som innan den första gången jag kommenterade dina fina bilder från denna härliga ö.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gotland och Visby finns förhoppningsvis kvar ute i Östersjön även i framtiden. Det räknar jag kallt med och ser mig själv besöka ön några fler gånger vad det lider.

      Som resmål betraktat är det utmärkt och ön innehåller många, många smultronställen. Även Visby, trots sin ringa storlek, är svår att tröttna på.

      Radera
  2. Nu blir jag ju som vanligt sugen på att ta mig till Gotland igen. Härliga färger här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visby är en outtömlig källa till bilder. I alla fall för mig. Det finns motiv i det oändliga, både i det lilla och i det lite mer breda perspektivet. Jag vill så oerhört gärna komma till Visby en solig vinterdag då snön ligger på taken och i gränderna men det är minst sagt knepigt att planera in av främst väderskäl.

      Radera