söndag 20 oktober 2019

Kyrklig höstvisit vid Bärbo

Mitt lördagsbesök vid Bärbo präglades givetvis av hösten. Fattas bara annat när datumet skrevs till den 19:e oktober. Om man absolut inte gillar gult och orange är det en plåga att röra sig utomhus just nu. Jag får erkänna att jag i andra sammanhang inte har dessa färger som några favoriter. Men i naturen där gäller andra smakregler.

Höst vid Bärbo kyrka
Fortfarande Bärbo kyrka men nu är fokus på muren och dess lönnlöv

Till kyrkan hade inte bara jag sökt mig. Ett dop var i färd med att påbörjas och jag ville inte störa med min kamera och närvaro. Jag gick några hundra meter söderut längs den smala och ringlande landsvägen för att komma till det lilla kapellet.

Huvuddelen av trädens löv har lämnat grenarna och landat på marken




Skuggor över kyrkogårdens lövmatta

Som jag berättade i det tidigare blogginlägget tog jag mig vidare till ett område med bokträd. På tillbakavägen mot bilparkeringen fångade jag ett par avslutande bilder på byggnader vid Bärbo.

I vägens förlängning ses Bärbogården
Bärbogården ligger vackert med en fantastisk utsikt över det öppna landskapet

Natten mellan lördagen och söndagen har bjudit på ett tvättäkta höstregn. Ruskvädret hör årstiden till och jag är faktiskt inte det minsta ledsen för nederbörden. Varje droppe behövs till de vattenmagasin som under några år fått alldeles för lite av den varan.

2 kommentarer:

  1. Hösten sjunger på sista versen nu. De gula löven på marken börjar inta en mer brun ton och på träden är det kalt. Vad som kommer härnäst vet vi. Brrrr.....
    Personligen gillar jag kombinationen gult/orange, även om den påminner om fallande löv och en ankommande vinter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och till råga på allt elände kommer vindarna att skifta till nordligt i samband med helgen vilket ytterligare förstärker vinterkänslan. Jag konstaterade under hemresan från jobbet idag att många träd (siluetterna syntes åtminstone i skymningsljuset) är kala. Synd, nu är fulhösten kommen.

      Radera