Vägbroarna över Vrenaån |
Fjolårets observation av strömstaren fick ingen återupprepning. Däremot simmade det enorma mängder gräsänder på den strömsatta sträckan av Hallbosjöns utlopp. De var överallt och de vinnlade sig om att höras så mycket som möjligt.
Solen var på väg ner när jag kom till Pilgrimsbo. Då blir det väldigt mörkt och murrigt i ån. Tyvärr syns inte den nedgående solen över Hallbosjön utan den trillar ner bakom trädridåer och annat som "är i vägen".
Till höger om mig var det både is på vattnet och ljusare i landskapet |
Jag blev chockad över hur lite vatten det var i sjön och ån. Det måste ha varit 60-70 cm lägre vattenstånd än ifjol vid den här tiden. Den lilla piren och bryggan där ångbåten Munter lägger till under sommarhalvåret torde inte kunna hysa någon båt just nu med tanke på vattennivån.
Den tunna iskanten mellan Hallbosjön och Vrenaån bjöd på spännande former |
Jag gick nedströms en bit så jag hamnade mellan gamla och nya landsvägsbron, strax nedanför Vrena IF:s bastubyggnad. När jag kom ner för slänten mot åkanten konstaterade jag hur lite vatten det var framför mina fötter.
Linjen i överkant på den stora stenen i ån avslöjar den mer normala vattennivån |
Nu hoppas jag på lite mer kyla och is så att strömstaren hittar tillbaka. Den ger jag gärna lite fler försök att fota.
Härliga bilder på isen. Tänk att något så kallt och intetsägande kan bilda så härliga mönster.
SvaraRaderaDet är märkligt hur det kan bli när vatten övergår till fast form. På Hallbosjöns lugna yta fanns ett tunt istäcke medan det var öppet vatten där det var strömt i ån. Det har ju inte varit mycket av den frusna varan av vatten denna vinter men nog är det intressant att fotografera frostkristaller och snöflingor om tillfälle ges.
RaderaAbstrakt is kan ge intressanta bilder.
SvaraRaderaIs på sjöar var vårt gemensamma tema i ett par aktuella blogginlägg. :-) Det kan onekligen bli intressant!
Radera