fredag 23 december 2016

En hälsning med en önskan

Efter en vecka med tilltagande förkylning (igen!) är vi nu snubblande nära de förestående storhelgerna jul och nyår. Helt enligt familjetraditionen har det skrivits julkort både högt och lågt för att nå släkt och vänner. Lika glatt tar vi emot kort från olika hörn av landet. Trivsamt.

I jakten på lämpligt motiv till årets julkort gick hjärnan på högvarv innan en hållbar idé utkristalliserades. Tanken att låta familjen figurera i vidvinkelformat framför en fingerad mobiltelefon för att ta en "groupie" (selfie men med en hel grupp) dök upp tidigt. När vi sedan närmade oss fototillfället i skiftet av november och december byggdes konceptet ut och jag ville ha en serieseger-jubelbild med fotbollsanknytning. Hustrun och de fyra döttrarna utgör på något sätt en femmanna-uppställning som i alla fall i teorin skulle kunna bilda ett lag i t.ex. futsal.

Familjen Janssons julkort 2016

Jag grymtar lite när jag ser resultatet av våra vedermödor. Mina tydliga instruktioner var att alla skulle segervråla in i kameran. Det gick väl bara sisådär. Ida hängde med på min regi i alla fall. Kul att resten av familjemedlemmarna i alla fall är glada...

Vi fotade bilden i hemmalagets omklädningsrum i Stigtomta IF:s klubblokal Loftet. En blixt med en mindre softbox riktad mot gruppen av människor och en paraplyförsedd blixt mot bakre delarna av omklädningsrummet. Högst upp på det maximalt utfällda stativet satt min Canon 5D Mark II och objektivet 17-40 mm. Vidaste brännvidden och en stycke Alva som höll en selfiepinne under objektivets framkant. Tidsutlösning på kameran.

I och med detta vill jag önska alla bloggbesökare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

2 kommentarer:

 1. God Jul och Gott Nytt År själv.

  Förhoppningsvis inleds 2017 med nysnö och ett antal minusgrader och givetvis ser vi fram mot ett 2017 med nya intressanta upplevelser som inspirerar till nya blogginlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kan verkligen hålla med om förhoppningarna. Det blir som det blir men nog vore det trevligt med nya upptäckter och nya perspektiv på bekanta miljöer.

   Radera