tisdag 17 juli 2018

Den franska bulldogen Enzo

Det var inte särskilt länge sedan vi utsattes för en sötchock då en av grannens katthonor dök upp hemma på vår tomt med en kull kattungar. Det blev några bilder den gången som minne. Denna tisdagskväll kom samma känslor fram igen när äldsta dottern dök upp med senaste tillskottet i hennes liv. En liten fransk bulldog vid namn Enzo.

Enzo i Emmas famn

Nio veckor gammal är inte en hundvalp särskilt kaxig. Rultig, nyfiken och ganska så icke-rumsren. Det är väldigt lätt att förlåta en sån liten krabat om något tokigt händer. I takt med alla upptäckter och all uppmärksamhet blev Enzo snart trött och ännu mer tydligt blev det när han fick käka en skrovmål i vårt kök.

Enzo slukade maten ivrigt vilket i min värld bevisade att han är en hund

Självklart var jag tvungen att plocka fram kameran när vi hade ett så gulligt besök. Jag tog några inledande bilder inomhus med mitt 50 mm-objektiv men när hundvalpen sedan gick ut valde jag istället mitt 70-200 mm-objektiv.


En kanin måste man ju prov-skälla på när man ser den



När sedan systrarna Ida och Lovisa kom hem fick vi iaktta deras reaktioner på den lilla nykomlingen. Jo, sötchocken drabbade nog dem också.

Lovisa låter sig bedåras av Enzo
Ida hade också svårt att hålla känslorna inombords

Jag har aldrig haft hund utan har genom uppväxten och i vuxen ålder sett en och annan katt passera i hushållet. Alla de gnagare som våra döttrar haft som husdjur har inte ställt några större krav på mig. Om jag någon gång skaffar hund blir det när jag inte jobbar längre. Kanske en liten fransk bulldog skulle vara ett alternativ?

Enzo och Emma





Jag svettas vidare i väntan på semester. Då ni, då kommer nog kylan och all efterlängtad nederbörd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar