måndag 23 juli 2018

Fallens Dagar i Trollhättan

I lördags råkade vårt västkustbesök sammanfalla med att det årliga Trollhätte-evenemanget Fallens Dagar. Vi letade upp en parkering vid slussområdet och gjorde därefter som många, många andra besökare. Vi trängdes.

Sluss i Trollhättan

Av det jag såg kan jag bara konstatera att Trollhättan är en stad som mycket vackert att erbjuda. Vatten tillför väldigt mycket för stadsbilderna och Trollhättan spetsar detta med en livlig båttrafik. Det var dock väldigt båtfritt i fallen där vattnet släpps på varannan timme under Fallens Dagar. Och åskådarleden på bron var allt för täta.

Trängseln var påtaglig på bron för att få en bra överblick när vattnet släpptes ut genom fördämningarnas portar
Alva och Lovisa försökte få syn på det forsande vattnet
När vattnet forsat fram en stund glesnade åskådarleden och jag kunde fota


Vi sökte oss upp från fallen mot Trollhättans centrum. På vägen dit såg vi alla möjliga arrangemang och sysselsättningar som bjöds de som tagit sig till Trollhättans egen gatufest. Allt från barnaktiviteter till ryschpyschig krafsmarknad. Det som stack ut var gatuunderhållningen som bjöds och vi skrattade gott åt den nya zeeländska som "ägde" sin publik under 15 minuter.

Såpbubblor modell större
Fontän på väg upp till centrum av Trollhättan
Basket på torget
Hur många försäljare av ballonger som fanns i Trollhättan i lördags var närapå omöjligt att räkna
Gatuunderhållning
Och med hjälp från några stackare ur publiken lyckades hon till sist flyga!
Glad!
Selfie

Vi hade stor glädje av vårt sällskap när vi gjorde vårt stopp i Trollhättan. Utan deras lokalkännedom hade vi knappt hittat fram till Trollhättan. Att vi dessutom fick mat och husrum gör inte deras bidrag mindre. Tack!

Per och Maria

Vi sökte oss vidare från västkusten under söndagen. Mer om det i några kommande blogginlägg.

2 kommentarer:

  1. Gatuunderhållningen ser kul ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en grupp som hette "Stockholm Street... någonting". Tjejen från Nya Zeeland bjöd dels på en underbar engelsk accent men också en rejäl portion humor med lagom vågade skämt för den breda publiken.

      Radera