söndag 28 oktober 2018

Vad sjutton hände egentligen?

Efter att under söndagen ha suttit allt för många timmar framför datorn och redigerat sportbilder kom jag på andra tankar. Vid 15-tiden bestämde jag mig för att ta bilen till Bärbo och fota den lilla dungen med bokskog som finns där. I sydväst strålade solen och även SMHI:s väderapp utlovade en solnedgång i solsken. Mysigt.



Jag åkte norrut via den kringelikrokiga vägen mot Täckhammar. Det kolsvarta molnet i norr såg hotfullt ut och det visade sig att det inte var något tomt hot. Snöflingorna började singla ner. Sekunderna senare vräkte det ner snö. På snedden. Jag stannade till innan fyrvägskorsningen vid Tista Slott.

Allén upp mot Tista Slott

Det var plötsligt inte ett dugg mysigt. Mest eländigt. Min idé att fota solnedgången genom de kvarvarande löven i bokträden var abrupt dödförklarad. Nu bedömde jag trots allt att jag kunde åka till mitt ursprungsmål, synd och skam vore det väl annars.

Kapellet vid Bärbo


Han frågade om han behövde kamma sig innan han cyklade förbi...

Slutligen gav sig snöfallet

Jag tog mig från parkeringsrutan vid kapellet till bokdungen. Fotade det som gick att fota (mer om de motiven i ett kommande inlägg) och gick sedan tillbaka till bilen. En biltur på ytterligare några hundra meter tog mig till parkeringsplatsen vid Bärbo Kyrka.





Tidigare under söndagen gick vi över från sommartid till normaltid. Det innebar att solnedgången i mina trakter var klockan 16.12. Kämpigt, ljuset flyktar snabbt nog som det är ändå under denna årstid och när normaltiden gör sin entré blir det brutalt mörkt alldeles för tidigt på eftermiddagarna.

Hortensian framför hemmets farstukvist har gjort sitt för denna säsong

Nu återstår att se om vintern verkligen vill etablera sig så tidigt. I det närmaste har vi några dagar framför oss med regn och rusk och jag hoppas verkligen att det stannar vid regn, inte snö.

4 kommentarer:

  1. Aldrig kul med säsongens första snöfall. Men det blev ju fina bilder. Mörkt vid fyra-kaffet igår eftermiddag. På min blog kom det en kommentar om att det vänder om åtta veckor men det hjälpte inte så mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så himla brutalt när man skiftar till normaltid. Borde erbjudas vaccinering mot följdeffekterna! Att det vänder om 8 veckor är mer ett konstaterande att det är 8 veckor av mörker som vi har att vänta. ;-)

      Radera
  2. Ni i inlandet hade mer "tur" med snöfallet. Här vid kusten kom det visserligen lite i natt, men lika snabbt försvann det från marken.

    Många fina bilder av säsongens första snöfall och ett extra plus till bilden på grinden vid Bärbo kyrka.

    Skulle göra sig fint som julkort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag åkte hemifrån så tornade snömolnen upp likt en svartblå vägg på himlen. Det hade kunnat bli riktigt fina bilder men jag hade ingen plats att stanna bilen på. Tyvärr är höstfärgerna snart borta och de flesta träden har tappat sina löv. Fulnovember är på väg fram runt hörnet där den gömt sig med illvillig list.

      Radera