lördag 16 november 2013

Det var ett tag sedan senast

En hel vecka har gått sedan senaste inlägget. Jag har ägnat vardagarna åt att jobba och då har promenaderna tagits på lunchrasterna vilket inneburit att jag inte haft någon kamera med mig. Samtidigt är det bara att konstatera att inte ens mitt på dagarna har det varit särskilt ljust. Fulnovember har nu slagit till med full kraft och förutom att jag nu gått upp till 75% på jobbet bidrar det gråtunga molntaket över våra huvuden till en trötthet som går långt in i märgen på mig...

Jag börjar med en bild jag tog förra helgen. Lördagens promenad med kamera i händerna gav trots allt en del bilder men söndagens runda var om möjligt ännu ruggigare och mörkare. Nu fann jag färg i höstastrarna vid Kavlinge och det var nog den enda bilden som söndagen gav.

Höstastrar är en härlig prydnad. Något jag borde plantera i den egna trädgården.

Dagens promenad skedde i fint väder (=nästan sol) och 10 plusgrader. Förvånad fortfarande om sanningen ska fram! Jag behöver träna in mig på mitt nya 135 mm-objektiv så det fick sitta på en av kamerahusen även denna gång. Brännvidden är snarlik macro-objektivets men närgränsen är sämre vilket gör att jag ännu inte hittar rätt med min blick vad som är lämpliga motiv och vinklar. Öva, öva, öva är vad som gäller!

Ingrid Marie, min absoluta favoritsort bland äpplen!
En av mina favoritvippor som faktiskt inte är helt vissen trots årstiden.
Några små svampar i vägkanten. Irriterande strå i mitten av bilden...
Björkdungen vid Mårtenstorp.
I veckan har skroten gjort kuber av alla bilvraken. Bilbriketter m.a.o.
En ensam liten maskros kämpar i novembermörkret.

I måndags köpte jag på mig fågelmat och fyllde fågelborden utanför huset. Det var nog populärt bland alla trädgårdsfåglar för rackarns vad fort jag behövt fylla på med mer solrosfrön. Även jordnötterna i nätpåse åts upp på mindre än 2 dygn. I år har jag flyttat ett av fågelborden från husets baksida (som ligger i norrläge och är i ständig skugga) till plommonträdet på framsidan. Tanken var att få se några fåglar även från köksfönstret vilket nog var en bra idé. Jag smög ut på farstukvisten med kameran för att få några bilder med teleobjektivet men tyvärr var det bara de mindre lättskrämda fåglarna som blev kvar runt fågelbordet.

Blåmesen äter solrosfrö med stor frenesi.
Nötväckan skuttar ner längst plommongrenarna...
...siktar in sig mot fågelbordets lockelser...
...och väljer ut den smarrigaste biten...
...för att sedan ge sig iväg med fångsten.

Överraskad och glad för att jag idag vunnit Sportfoto-gruppens oktobertävling på Fotosidan.se. Jag ställer inte upp särskilt ofta i tävlingarna som Sportfotogruppen har då jag inte håller den tekniska kvalité som är en förutsättning för att få röster. Men denna gång tyckte jag att jag hade en bild som berättade något och den föll tydligen fler i smaken. Ni har sett den i ett tidigare inlägg men här kommer den en gång till.

Kvalet är över

Som jag skrev i Sportfotogruppens forum så får jag nu en extra börda att bära. Inte bara min jakt på vad som är en bra sportbild utan också hybris tack vara tävlingsvinsten... ;-)

På återhörande!

6 kommentarer:

 1. Grattis til vinsten på Fotosidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stefan! Jag lägger in en del bilder på Fotosidan men är endast passiv betraktare av andras bilder. Någon enstaka gång per år tycker jag det kan vara värt att vara med i Sportfoto-gruppens månadstävling men jag har annars slutat att lägga in bilder i deras bildpool. Det känns helt meningslöst.

   Radera
 2. Vacker bild på astrarna Lasse. Även denna trista årstid kan lysas upp av en färgprakt som denna.

  Stort grattis till vinsten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Höstastrarna tycks tåliga och pryder onekligen sin plats samtidigt som konkurrensen i trädgårdarna är näst intill obefintlig just nu.

   Ja, tänk att jag lyckats ta en bra sportbild som föll några fler i smaken. Och det var inte ens en actionbild... Jag blir inte riktigt klok på det här med sportfoto men jag gör det inte i huvudsak för att passa in på Fotosidan utan för min egen och de aktivas skull. :-)

   Radera
 3. GRATTIS! Tumbs up!

  Steffe

  SvaraRadera