söndag 3 november 2013

Novemberrusk

Dagens morgonpromenad (det låter som jag är hundägare vilket jag inte är) var inte särskilt inbjudande eller lattjo. Nattens dimma hade med nöd och näppe lättat, himlen var så låg så man fick huka sig och det var bara knappa tre grader varmt ute. När det sedan började regna var det nära att jag vände på klackarna. Regnskuren blev inte mer än en skur och jag märkte efterhand att lufttemperaturen steg vilket gjorde att fingrarna inte behövde grävas ner i byxfickornas värme. Det är inget vidare att gå med nävarna nertryckta i fickorna ifall man snubblar... Tusan, snart dags för handskar.

Jag luftade en av mina nystädade kameror. Men förutsättningarna för bra bilder var verkligen inte de bästa med novembermörkret och fukten över gärdena utanför Stigtomta. Däremot bjöd lördagen lite roligare motiv (när regnet väl upphörde) och jag kommer att visa bilder från Koppartorp och Nävekvarn i ett par kommande inlägg. Dagens skörd blev skral. Kanske bättre att fortsätta experimentera med blixtar inomhus?

Studie i grått
Inte ens tistlarna ser särskilt pigga ut.
Björkdunge, lång slutartid och nedåtrörelse med kameran. Akvarellikt.
Nattens dimma dröjde sig kvar i spindelnätet vid elstängslet.

Ha en fortsatt bra söndag!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Även när solen är framme är ljuset svagt. Och det blir bara värre i drygt en och en månad framöver... Man får fånga motiven med ljuskänslig objektiv och högre ISO-tal helt enkelt! :-)

      Radera