torsdag 7 november 2013

Passerad högtid

Med den amerika-importerade "högtiden" halloween följer diverse suspekta uttryck och traditioner som möjligtvis sätter sig även hos oss i kalla nord. Jag kan inte säga att jag oreserverat gillar dessa nymodigheter men en detalj tycker jag i alla fall är lite kul; de utskurna grönsakerna som ställs ut. Pumporna har en härligt orange färg som lyser upp fulnovember (vilket i och för sig inte är så svårt...)

En ovanligt glad skit!
Minipumpa som skurits ut till en ljuslykta.
Pumpan hade börjat mögla så jag tog till ett siluettfilter för att "dölja" detta.

När jag väl lämnade samhället på min promenad i måndags och kom ut på landet mötte jag en joggare längst Salingerundan. Joggaren kände igen mig på långt håll...


...vilket inte var så konstigt då det visade sig vara min förstfödde. Emma hade sprungit runt strutsfarmen först och var nu inne på Salingerundan för att få ihop ett rejält träningspass. Ja ja, den ungdomen.

Dottern Emma, glad och förvånansvärt pigg trots säkert en mil i benen.

Jag har sedan igår taktat upp på jobbet och är nu igång till 75%. Trött så jag ser i kors. Tänk att det tar så mycket på krafterna att gå upp från 4 till 6 timmars arbetsdag. Tyvärr hinner det börja skymma innan jag är hemma vilket bidrar till att det nu endast kan bli tal om utomhusfotografering på helgerna. Promenaderna kan jag säkert ta i skymningen men utan kamera. Det blir fort mörkt ute på landet! Reflexväst och pannlampa är anbefallt! :-)

2 kommentarer:

 1. Jomen Hallween är väl rätt så kul med pumporna men inte mer...håller med dig och för övrigt trevliga reportage du lägger ut men jag vill inflika att jag har fullt upp här med allehanda göromål och får kika in vid tid och tillfälle...som nu...! :-)
  En varken hinner eller orkar kommentera så mycket som man skulle vilja...det tar för mycket tid från det egna bloggandet och att skapa bilder samt sitter mycket ute vid gömmet också...men kikar in gör jag då och då...
  Ha det gott där ute i Stigtomta! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen att kika in här närhelst du har tid. Med tanke på den höga kvalitet du håller på dina fågelbilder förstår jag om det går åt mycket tid både i gömslet och hemma vid datorn för hantering av bilderna och bloggande! :-)

   Radera