söndag 12 januari 2014

Bland rottweiler och pulkaungar

Söndagspromenaden fick en sträckning som tog mig runt ytterkanterna av Stigtomta utan att jag egentligen lämnade samhället. Efter gårdagens äventyr utanför Björkvik behövde jag något tryggt och hemtamt. Snön fortsätter att falla och snart har jag förbrukat alla vintermotiv... Nåja, det är fortfarande nyhetens behag vad gäller den ändrade kulören på omgivningarna och fotosynnerven ser just nu bara motiv relaterade till den nyfallna snön.

Snötäckt lavendel
Snötäckt humle
Snötäckta eklöv

Visst gör sig det vita bra mot det bruna och grå? Vitt har ju fördelen att sällan skära sig mot andra färger... Jag var som vanligt inte ensam om att lufta lungorna genom att vara ute när det är helg. Idag var det några udda inslag och det första stötte jag på vid Stigtomta IF:s ursprungliga fotbollsplan i samhället, kallad "Parken". Där hade 5 hundägare samlats för att lyssna på 2 kursledare. Jyckarna skulle lära sig hut och hållning, vilket jag tycker är bra när det handlar om så robusta och starka hundar som rottweiler. Jag gillar verkligen den rasen eftersom jag tycker de är så ståtliga och vackra!

5 rottweilerägare med sina telningar på den snöiga fotbollsplanen.

Nästa inslag i närmiljön som inte setts till på länge var pulkaungarna. De brukar i och för sig nöja sig med frost för att ge sig ut och åka, men det har ju inte ens varit frost denna vinter. Idag hade barnen sällskap av många vuxna som stod och övervakade verksamheten i backen som finns i Tängsta-området.

Pulkabacken vid Tängsta

Jag visade en bild på hasselhängen på nyårsdagen. Mildvädret sedan dess har gjort mycket med dessa hängen, hasseln verkar ha förfärligt bråttom, och nu ser de ut så här:

Hasseln är kvick men nu när det blir kallare får den allt lugna ner sig lite.

Visst har vi nu fått snö men det handlar inte om några mängder. Ett par, tre centimeter är väl vad som landat på marken. Och det har inte varit frågan om någon snöstorm utan snön har fallit lugnt och fint. Att då anslagstavlan vid gamla pizzerian lyckas fånga upp snön är för mig nästan en gåta. Snömagnet?

Väderutsatt anslagstavla

Jag avrundar med en vinterbild och funderar på om jag redan nu tagit alla vinterbilder. Tänk om jag är klar nu? Vad blir det härnäst? Jag funderar vidare och förbereder mig på en handbollsfotografering i Sporthallen.

Vinter vid fårhagen

10 kommentarer:

 1. Snygga bilder på den nyfallna snön. Här ye det mest bara runt idag, som ett enda stort vitt moln utanför fönstret, så det gör sig knappast särskilt bra på bild... och dessutom är jag inte alls sugen på att ge mig ut i det om jag inte måste :p Det där med vinterbilder är inte alls min grej, så jag hade hellre fortsatt ha barmark. Men det är ju kul att titta på andras vinterbilder, förstås - så fortsätt plåta vintermotiv du :) förresten, jag har gett hemsidan en makeover, kika gärna in och säg vad du tycker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fotar med jämnmod. Är det snö så är det, och då får jag nog finna mig i det. Skulle kännas konstigt att ta en promenad utan det där extrakilot hängandes runt nacken. ;-)

   Jag tittar in på din blogg under eftermiddagen och ser med spänd förväntan fram emot vad jag kommer att hitta där!

   Radera
 2. Det var länge sedan jag befann mig i en pulkabacke. Jag brukar förresten få samma känsla att alla vintermotiv är tagna efter en dag med snö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl några år sedan mina yngsta döttrar var så pass små så att de ville ha mitt sällskap i backen. Vår pulkabacke inne i samhället är inte stor men den räcker alldeles lagom i mina ögon.

   Blir det mycket snö försvinner en del av landskapet i ett jämnvitt töcken. Och alla detaljer är som bortblåsta.

   Radera
 3. Du lyckas bra med snöbilderna. Inga blå-toner så långt ögat kan se. Själv har jag ingen lust alls att fota snömotiv, klickade mig nog mätt redan förra säsongen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Charlotta! Jag tror att risken för blåstick ökar väsentligt om solen skiner, och det behagar den inte göra särskilt ofta just nu. Jag ser snön som en välkommen variation i fotograferandet men i övrigt är mina känslor kalla, iskalla... ;-)

   Radera
 4. Blåstick kan vara fint ibland...kolla en del av Terjes bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blå förstärker känslan av kyla och ibland när jag justerat vitbalansen på vinterbilder har jag ångrat mig då det mer varm-gula inte beskriver det man känner där ute i snön. Terje bilder har jag inte sett tillräckligt av för att komma med någon åsikt om.

   Radera
 5. Det är härligt med barn som gläds så fort snön lagt sig i ett tunt lager på marken. Som lite äldre gläds jag mer när marken ligger utan ett lager av snö, hur tunt det än är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det för mig också. Innan snön började falla var det dock lite för mjukt, blött och lerigt i min smak eftersom tjälen lyste med sin frånvaro. Och lite kyla har jag inget emot (inom måttliga gränser.) Nåja, nu vill jag mest att det slutar snöa eftersom det håller på oavbrutet och jag får aldrig känna tillfredsställelsen av att ha skottat färdigt! :-)

   Radera