lördag 18 januari 2014

Oavbrutet snöande

Den passerade arbetsveckan har för min del inneburit att jag för första gången på nästan ett år har jobbat heltid. Samtidigt som jag blivit näst intill hysteriskt trött av detta har det känts bättre än på länge. Det känns bra att vara kvar på jobbet lika länge som alla andra och inte smita ifrån när det återstår ett par timmar av arbetsdagen. Följdaktligen innebar fredagskvällen soffkoma och sedan sömn mellan 22.00 till 09.00 på lördagsmorgonen.

Att vakna upp till ännu en dag med snö var väl inte vad jag planerat men innan jag började skotta såg jag den fotografiska potentialen i den superlätta snön mot en himmel som delvis färgades av solen som försökte bryta igenom de ganska tunna molnen. Sedan vinden häromdagen började blåsa från öster har snön stilla fallit. Det sägs att den fuktiga luften över Östersjön fångas upp av vindarna och ger denna snö. Vackert, javisst, men jag tycker det är mer praktiskt med ett tidsbegränsat snöfall så att man inte måste sopa och skotta hela tiden...

Rosenspireans spröda kvistar lyckas hålla upp den lätta snön.
Paradisbusken är lite mer robust och bär också snöflingorna med lätthet.

Jag fick aldrig se solen bryta genom molnen helt och hållet. Det var nära men som bekant skjuts ingen hare på så sätt. Nu när vardagarna viks till arbete är jag hänvisad till fotorundor på helgerna och nog tusan hoppas jag på bra förutsättningar när det är lördag eller söndag. Prognosen för söndagen är inte så lovande, i alla fall inte om man hoppas på solsken. Men på måndag har de utlovat sol. Nåja, det kommer säkert soliga helgdagar också för den som har tålamod.

Garagets vindflöjel.
Utegranen med en sol i bakgrunden som ger lite färg åt de tunna snömolnen.

Jag fotograferade ivrigt under den tidiga lördagseftermiddagen. Dessa bilder bjuder jag på i ett par framtida inlägg. Precis som förra helgen var det fotbollsträning i Björkvik som stod på schemat och jag hittade ett nytt mål för en timslång promenad. Det blev en hel del vinterbilder som jag nog tycker blev ganska bra (om man tycker det är mysigt med snö vill säga.)

På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar