onsdag 1 januari 2014

Nyårsdag och en aning trött

Det kostar på. Och faktum är att jag inte ens klarade av att ta "varannan vatten" under nyårsfirandet. Nej, det var "varje vatten" som gällde för mig. Men när klockan blir bortåt 03.30 innan huvudet kommer på lut på kudden så är det lite motlut dagen efter, helt enkelt.

Tomtebloss är en gammal favorit som fortfarande håller för nya generationer!

Nyårsfirandet skedde för familjens del inne i storstan. Stigtomta fick klara sig utan oss och Nyköpings-familjen vi besökte lotsade oss genom en trivsam kväll med god mat och dryck (för den som inte skulle köra bil hem...) När tolvslaget närmade sig tog vi oss upp till det närliggande vattentornet där det erbjuds en fin överblick över Nyköping med omnejd.

Vid foten av Nyköpings vattentorn.
Fyrverkerier på långt håll.
Fyrverkerier på för nära håll. Stolle...

När det smällt färdigt seglade de tunna papperslyktorna över våra huvuden i stort antal. Uppenbarligen är de av varierande kvalité då jag såg flera förtvivlade nyårsfirare som aldrig fick sina lyktor att stiga mot skyn bl.a. p.g.a. stora hål i papperskonstruktionen.Nyårsnatten har blivit till dag och årets första promenad tog mig runt Salinge. Mulet och blåsigt samt två plusgrader. Jag lät kameran följa med men efter en dryg timmes promenad hade jag bara två macrobilder på minneskortet. Den tredje och sista togs hemma på den egna gräsmattan där den milda vintern gett nytt (eller snarare fortsatt) liv åt de små vita blommorna.

Fröhängena på hasseln har en ljusgrön nyans.
Visset ogräs är mer väntat som motiv denna årstid.
Gräsmattans vita småblommor har inte gett upp.

Jag fyllde på fågelbordet med de sista skoporna solrosfrön ur jättesäcken jag köpt. Dags att investera i ännu en säck för att inte mesflocken ska lämna mig till förmån för någon annan fågelmatare... ;-)

Ledigheterna är över och arbetet väntar fr.o.m. torsdag. Laddar batterierna under återstoden av årets första dag. Lite glad över att det blev "varje vatten" under gårdagen. :-)

2 kommentarer:

  1. Tjusigt vattentorn. Jag nöjde mig med julmust,två snapsar, och ett glas rödtjut så huvudvärken uteblev i morse, men det blev ändå ingen promenad eftersom det var alldeles för grått ute.

    SvaraRadera
  2. Årets första dag har bjudit på samma gråmulna sörja som förra året avslutade med. Det är bara att ge sig till tåls, molnfriare dagar är säkert att vänta för den tålmodiga!

    SvaraRadera