måndag 1 juni 2015

Månadens bild: Juni

Juni, är verkligen "den blomstertid nu kommer". Fylld av liv och rörelse i naturen men också skolavslutningar, sommarlovsaktiviteter och i mitt fall en oherrans massa födelsedagsfiranden. Obegripligt att så många i min närhet valt att födas just i denna hektiska månad...

Den bild jag valt ut som representant för juni är egentligen ett avsteg och fusk. Jag har försökt att fylla almanackan med bilder kopplade till Stigtomta men denna enkla komposition är tagen utanför kontorsdörren på mitt jobb på Skavsta. Det är ungefär 14 km bort från Stigtomta. Nåja, close enough.

Juni

Ett smultron. Varken mer eller mindre. Årets ingång till juni är kall och har föregåtts av en historiskt blöt och kall maj. Ändå är smultronblommorna i full gång och förhoppningsvis har vi de röda bären i dikesrenarna snart. Bilden är tagen den 18/6 2014 med min Canon 5D Mark II samt objektivet Canon EF 100 mm f/2.8 Macro USM. Inställningarna är ISO 400, bländare f/2.8 och slutartiden 1/2000 s. Bilden är lätt beskuren i högerkanten.

6 kommentarer:

 1. Lite fusk går väl an. Smultron, det är sommar det. Hoppas den inte regnar bort detta rekordkalla år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Geografiskt fusk i miniformat. Ja, det är dessutom mina regler jag bryter mot. Om jag gör en väggalmanacka även nästa år, med bilder från 2015, kommer jag nog inte att få ihop tillräckligt med bilder hemifrån för att fylla kalendern.

   Smultronblommorna finns där men var är alla insekter? Det verkar som om bin och andra nyttoinsekter lider i svalkan. Tyvärr.

   Radera
 2. Jepp...handikapprampen vid skidbacken...och tack för trevlig resa här på bloggen till Gotland...många fina bilder och en gång har vi varit där för ett antal år sen och känner igen mig en del i Visby...
  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog lite för lite av en fågelskådare för att åka till de ställen där jag skulle få se nya arter. Jag har ju varit vid rampen ut mot Svanviken ett par gånger men inte denna tid på året.
   För många är Gotland och Visby "vardagsmat". Jag har själv inte varit där tillräckligt många gånger för att ha total koll på allt. Jag ser det som en fantastisk möjlighet. Jag kan åka dit fler gånger och fortfarande ha mycket kvar att upptäcka! :-)

   Radera
 3. Ibland behövs bara det enkla för att åstadkomma något bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minimalism. Bra, jag kanske är något på spåret? :-)

   Radera