måndag 8 juni 2015

Mer raps - och nu är det försent

I torsdags kväll gjorde jag slag i saken och gick ut på den promenad som skulle innebära att jag fick rapsfälten öster om Stigtomta på bild. Inget märkvärdigt, men det var så jag tänkt. Efter några veckors blomning har rapsfälten nu snabbt mognat och det gula börjar försvinna.

Rapsfälten framför Stora Ramshult på vägen in mot Stigtomta
Siluetten av Stigtomta kyrka sträcker sig upp över träden

Som du märker har min tid inte räckt till. Annars borde jag rimligtvis fått ur mig dessa bilder redan i torsdags kväll. Är det inte fotbollsaktiviteter (träningar eller matcher) så är det studentförberedelser. När den kommande helgen passerat är studentfirande och balen avklarad för näst äldsta dottern och då kan siktet mot midsommarförberedelserna börja. Innan dess ska jag också hinna gräva ner den fiberoptiska kabeln från tomtgränsen till lämplig plats intill villan.

Raps i solnedgång
Stora Ramshult till höger i bakgrunden

I anslutning till midsommarhelgen börjar föreningens fotbollsskola och dagarna efter det åker laget där jag ingår i ledarstaben till en cup i Finspång. Alla dagar tills dess varvas med träningar och matcher. Vi hörs mer regelbundet här på bloggen när almanackan visar "Juli"... Hoppas jag.

TGOJ-banan i solnedgångsljus

Inte nog med att jag inte hinner med mitt vardags-promenerande, fotograferingen blir lidande också. Jag har inte ens en aning om när jag ska hinna göra någon sportbevakning åt Lokalsporten härnäst. Jag som tycker det är så roligt. I helgen missade jag t.ex. forspaddlings-NM i Nyköping och en tvådagars stortävling i folkrace. Ingen av sporterna har jag testat att fota och sånt är annars extra spännande.

En flock på drygt 20 kvigor förföljde mig i torsdags. När jag stannade drog också de i handbromsen.

Jag ska inte gnälla men blir frustrerad när inte tiden räcker till. Det är ju härligt att ha saker att göra på sin fritid. Men som med allt annat är balansen viktig och oftast är lagom bäst. När nu vädret långsamt börjar bli bättre är jag i alla fall glad över att det handlar om mycket utomhussysslor som gjorts och ska göras. Om det inte vore för det konstanta stormandet.

Smörblommor i hästhagen vid Skillra

Att vara utomhus mycket i maj och juni är annars väldigt belönande. Åtminstone om man är naturintresserad. Det händer saker hela tiden. Djur- och växtliv går på högvarv och det spritter och sprudlar överallt. Det går fortfarande åt rätt håll. Utvecklingsfas. Den efterföljande högsommaren är mer av en mognadsfas där inte mycket nytt tillkommer. Bara förädlas.

Uthusen mellan Skillra och prästgården

Jag tar med mig en helt fantastiskt fin kvällspromenad i torsdags. I solnedgången sent på kvällen. Sånt ger energi!

2 kommentarer:

  1. Ett år till nästa rapsodi. Kor är roliga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När rapsen blommat färdigt rasar kronbladen på bara någon dag. När det kommer till kor så håller jag med dig helt och hållet. Frågan är om de själva har humor eller om de är omedvetet roliga? :-)

      Radera