fredag 23 oktober 2015

Höstlöv innan höstlov

Det gäller att passa på. Snart är finhösten slut. Efter en längre tids högtryck kom ett väderomslag i början av denna vecka som gav rusk och en viss nederbörd. I samband med detta började det blåsa. Allt detta sammantaget gjorde att torsdagsmorgonen bjöd på ett lövtäcke modell tjockare när jag åkte till jobbet. Synd, oktober är ju så himla fin när de höstfärgade löven sitter kvar på träden.

I motljuset utanför kontorsingången
Ekarnas läderaktiga höstlöv sitter kvar länge
Många björkar börjar nu ge upp och är snart kala

Jag ska inte gny och gnälla igen över hur sällan jag kommer ut på promenader med kameran som sällskap. Vi kan nöja oss med att fredagens lunch i alla fall bjöd på ett tillfälle. Det räcker ganska långt för att jaga ihop några höstbilder med temat "Löv".

Ett färgsprakande exempel på de annars numera nästan helt gula lönnlövenLönnlöv i någorlunda intressanta ljussituationer

Vilket härligt väder det var idag! Solen värmde gott och trots en viss blåst var det riktigt skönt ute. Grusvägen upp mot Stora Berga var täckt av löv och allra tjockast lövtäcke var det under de stora kastanjeträden som möter flanören precis innan man kommer fram till det övergivna boningshuset.

Kastanjer i stora mängder bland löven under de stora träden

Jag lånade med mig arbetsgivarens Canon 5D Mark III och macro-objektivet på dagens promenad. Kameran har gått varm under en period men då i studiosammanhang där det fotats en del tajta miljöbilder och produktbilder. Fler måste tas men just nu har vi annat för oss...

Detta löv på den lilla björken fotade jag även för några veckor sedan!

Nu stundar åter en helg, de kommer snabbt tycker jag, och en utflykt samt en hel del sportfotografering står på dagordningen. Blir toppen.

En lupin som inte fattat galoppen med en rödfärgad rönn i bakgrunden

Tågbiljetterna till Stockholm ligger bredvid mig och museibesöket känns både spännande och lockande. Hoppas döttrarna tycker det också.

Ha en förträfflig helg!

4 kommentarer:

 1. Härlig mix av de svenska färgerna. Du måste åkt med samma tåg som frugan i lördags. Hon svor också i sociala medier ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blå himmel och gula löv, jo nog är det svenska färger. Och ganska vackert. :-)

   Vi var glada över att inte ha någon tid att passa uppe i Stockholm. Det var värre med de resenärer som skulle vidare med tåg upp till Arlanda. SJ snodde oss på en timme men det bryr de sig inte ett dyft om. Att hösten för med sig löv som faller ner på rälsen är inget att bli överraskad av så nog borde det sunkiga järnvägsbolaget tänka till och arbeta proaktivt för att få bort löven. Det finns säkert säkert många som skulle kunna ta jobb som lövsopare längst alla statens järnvägar ;-)

   Radera
 2. Många löv har det blivit som fastnat på bild den här hösten. Jag känner mig lite mätt för tillfället, måste hitta någon ny fotoidé snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra då att löven i stort sett är borta :-) Den gråa, halvmörka november kommer snart och då är det bara att ta sig an utmaningen i att hitta motiv, ljus och stämning av annan karaktär.

   Radera