söndag 23 december 2018

Dan före dopparedan

Från strax innan gryningen till halvtimmen innan skymningen. Jag var inte uppe med tuppen men gott och väl med den tillfälligt inneboende franska bulldogen Enzo. Morgontoaletten sköttes på skogsdelen av vår tomt och det var ruggigt kallt. Enzo lät sig inte bekommas medan jag insåg att en dunjacka inte hade varit så tokig att ha på sig. Fast kameran fick jag med mig ut.

Hälsa på kaninen var ju liksom ett måste på morgonkvisten
Enzo tittar under lugg
Dörren till vedboden var ju stängd till Enzos förtret
Gryningsljus med siluetten av de kvarlämnade eklöven i fokus
Enzo The Dog

Efter hundskitsplockning, nejlikor i apelsiner och tillverkningen av Janssons frestelse så blev det en liten lucka i schemat. Jag tog kameran och skuttade över TGOJ-banan med sikte mot Åsby. Fortfarande kallt men nu hade jag både jacka, mössa och handskar.

Solen är ju bara uppe i drygt 6 timmar denna tid på året
Allén mot Åsby

Åsby utanför Stigtomta

Det ensamma trädet på åsryggen väster om Åsby
Av någon obegriplig anledning stod en ensam och övergiven sko på vägen parallellt med järnvägen

Nu är det bara slutspurten kvar innan julfirandet börjar. Jag har rökt fisken och det dryga arbetet med att rengöra röklådan återstår. Wish me luck. Och avslutningsvis avslöjas årets julkort. Så här blev det den här gången:

Familjen Jansson önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Ha nu en förträfflig julhelg!

2 kommentarer:

  1. God Jul Lasse. Snyggt julkort med den svartklädda familjen Jansson.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma! Jag försökte hålla klädseln på familjen så dov och kamouflerad som möjligt. Jag delade ut 6 stycken mössor men fick tyvärr bara tillbaka 4 stycken när vi skildes åt efter fotograferingen. Tydligen tyckte mina äldsta döttrar att jag hade snygga mössor... 😳

      Radera