lördag 9 mars 2019

Fredagshäng i Norrköping

Min fredagskväll tillbringades i grannbyn där jag valde att fotografera Dolphins basketherrar för första gången. En allt igenom trevlig upplevelse även om väglaget ner mot Norrköping lämnade en hel del i övrigt att önska.

Basket - hur svårt kan det vara?

Förra helgen var jag faktiskt också nere i Norrköping för att fotografera basket. Den gången var det Dolphins rullstolsbasketlag som fick mitt fokus. Nu återstår för rättvisans skull "bara" att göra en bevakning när klubbens damlag spelar och det kanske inte dröjer så länge innan jag hinner med dem också. De tre nämnda lagen spelar trots allt på rikets högsta nivå och det är imponerande vad de åstadkommer i östgötastaden inom basketen.

Dolphins intro
Ur mörkret träder Dolphins speaker mystiskt fram

Dolphins fredagsmatch var mot Borås Basket och det var minsann en toppmatch som hette duga. Nu vann förvisso bortalaget och det blev väl lite moloket bland de 1000 åskådarna i Stadium Arena. Jag tyckte dock att det var kul att fota en sport som jag närapå aldrig testat tidigare och hyfsat fulla läktarsidor är alltid trevligt som fond i bilderna. Det var också sporrande att det fanns tre andra fotografer på arenan samtidigt som undertecknad.

Pausunderhållning


Rent visuellt funkar basket alldeles utmärkt framför kameran. Jag minns idrottslektionerna under min skolgång då vi testade basket och att det var en sport med beröringsfobi. En dutt eller kläm och man drog på sig en foul. Jag vet inte om reglerna ändrats men nu var det massor av kamp och härlig action. Kampmoment framför kameran innebär goa ansiktsuttryck. Jag tackar.

En av spelarna med mest och bäst minspel var Jonathan Dubas i Dolphins

Nu visade det sig att det inte bara var spelarna som gav sig in i leken med liv och lust. Båda lagens coacher var otroligt uttrycksfulla och ledde sina lag på det allra mest aktiva sätt från sidlinjen.

Dolphins coach Adnan Chuk
Borås Baskets Henrik Svensson

Jag satte sam vanligt samman ett bildgalleri efter matchen som du hittar HÄR >>> Jag svär samtidigt inombord eftersom Södermanlands Nyheters bloggplattform, där jag vanligtvis publicerar mina sportinlägg, inte visar några som helst bilder sedan några dagar tillbaka. Jag har sagt till men ingenting händer. Det visar förmodligen hur lite de bryr sig om oss som bloggar på deras plattform och det är inte första gången det händer under det senaste året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar