tisdag 12 mars 2019

Teoretiskt var det en god idé

Jag tyckte det var en utmärkt tanke att ge mig ut en sväng på tisdagsmorgonen med kameran. Solsken, morgonljus och allmänt inbjudande. Detta var förutsättningarna innan jag väl kom utomhus.


Blåmes i björk
Videkvistar i motljus

Jag skruvade på mitt sällan använda telezoom Canon EF 100-400 mm på min 5D Mark IV. En kombination jag endast testat någon enstaka gång. Satte mig sedan i bilen och åkte upp till sommarstugeområdet och badplatsen vid Kisäng. Det var när jag klev ur bilen som jag insåg att varken mössa eller handskar räckte för att hålla nordanvindarna på avstånd.




Fy sjåen så kallt det var. Efter 20 minuter i fria luften så frös jag så där obehagligt mycket om fingrarna som man bara kan göra i handskar. Riktiga vantar, helst av lovikka-sort, hade behövts denna marsmorgon.





Det stannade vid en utomhusvistelse på 25 minuter. Sedan satte jag mig i bilen. Någon måtta får det liksom vara. Hur mycket solen än lyste så lockade det inte längre att exponera sig för elementen.


Alarna har väldigt bråttom om våren

Jag valde att ta en liten biltripp istället och styrde mot Vrena för att sedan svänga av ner mot Hallavägen. Tanken var att jag skulle se några av de större flyttfåglar som börjat visa sig. Svanar, gäss, tranor och även tofsvipor har tagit sig tillbaka till våra trakter. Tofsvipor såg jag i stora antal när jag under söndagen åkte till Katrineholm men denna tisdagsmorgon höll de sig borta. De kanske flyttade söderut igen med tanke på de svinkalla vindarna ...

Sångsvanar
Vandrande bajsmaskiner eller gäss i allmänt tal
En av de allra fulaste bilder på tranor som någonsin tagits?

Jag kryper ihop inomhus i värmen. Det räcker så gott denna tisdag.

2 kommentarer:

  1. Jag kör med tunna fingervantar som man kan ha på sig när man hanterar kameror och utanpå det ett par rejäla slalomhandskar. Undrar om det finns någon tävling för småtrista bilder, i så fall så här jag många som skulle passa in tillsammans med din tranbild.

    SvaraRadera
    Svar
    1. På Fotosidan finns en helt underbar forumtråd med temat "suddmes" och den är galet kul med många totalt misslyckade bilder. Min tranbild är bara allmänt tråkig ... Det går säkert att tävla i klassen "småtrista bilder", men det lär knappast bli någon utställning av de tråkigaste "vinnarna". ;-)

      Radera