lördag 23 februari 2013

Pliktskyldigt strosande

Dagens foton tillkom lite väl pliktskyldigt. Tyvärr har det utlovade solskenet flyttats till söndag istället, men det må vara hänt, och gråmurret präglar även idag omgivningarna. Jag tryckte på mitt macro-objektiv på en av kamerorna då landskapsbilder kändes lite optimistiskt med tanke på det trista ljuset. Nu blev det väl inte så bra det heller...

Har sett sina bästa dar.

Jag tog en sväng i det närmaste "storskog" vi har intill husknutarna i Stigtomta. I bortre kanten av Tängsta-området går stigen in i barrskogen som delvis är fin men också alldeles förfärligt ful! De partier som består av granskog påminner mig om hur eländigt "fult" det är medan tallskogen glimrar och bjuder en härlig undervegetation (som ju inte syns nu under snön, förvisso.) I bortre kanten av denna skog står en mäktig ek på gärdet mot gården Rogsta. Detta träd fascinerar varje gång jag ser det!

Eken pryder sin plats.

In bland granarna igen och ögonen började svepa efter något lämpligt för macro-objektivet. Inte lätt då blommor och insekter är lätträknade i februari.

Lite is på en grankvist fick det bli till sist.

Nu får jag grubbla en stund på vad söndagens utlovade solsken kan inspirera till för stordåd med kameran.

Tack för nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar