onsdag 27 februari 2013

Varmt. Allting är relativt...

Tisdagsmorgonens kyla har denna onsdag bytts mot förhållandevis behaglig värme. Detta skrivet medveten om att temperaturer strax över nollstrecket på termometern inte per automatik ska tolkas som "behagligt". Solen ger hopp och värme i alla fall, och det är gott så.

Morgonens promenad företogs utan riktig glöd och gnista från min sida. Inspirationen kan inte infinna sig på kommando men det betyder inte att man inte kan "tvinga sig" att vara lite bildskapande trots detta. Målet med dagens promenad fick bli en återvändsgränd! Jag styrde stegen till Alen som är en bondgård norr om väg 52. Vägen dit börjar och slutar i västra utkanten av Stigtomta, nästan där 90-skyltarna sitter.

Allén upp mot Alen är inte av al.

Gården ligger vid vägs ände så det var bara att traska samma väg tillbaka som jag kom dit på. Boningshuset är fint placerat med utsikt över Långhalsen och Kisängs badplats.

Vi har kommit så långt på året så att solen äntligen ger lite värme när den väl visar sig. Man kan märka det på asfalterade vägar, hustaken och även i kanten på de snödrivor som exponeras i söderläge.

Solen ger dagsmeja som fräter på snödrivorna.

Promenadvägen kantades även idag av åkrar och gärden. Och de flitiga skotrarna satte spännande spår i det annars så perfekt jämna snötäcket. Jag avrundar med ett par spår-bilder!

Korsande skoterspår.
Spårval.

Du vet väl att det går att klicka på bilderna i blogg-inlägget så att du får se dem i större storlek?!

På återhörande!

1 kommentar:

  1. "Allting" är inte relativt, kom jag på! Absoluta nollpunkten är ett exempel på något som enligt fysikens lagar inte är relativ.

    :-)

    SvaraRadera