tisdag 9 december 2014

Beställning till mig själv

Häromdagen hade jag anledning att leta efter ett julmotiv bland mina foton. Konstaterade att jag hade väldigt lite av den varan. I alla fall "neutrala" och allmängiltiga julbilder. Jag brukar annars försöka ta olika typer av bilder i-fall-att. I sportsammanhang har jag lärt mig att detta är mycket smutt att ha då jag bloggar.

Kanadensiskt gullris ute på Skavsta

Att hitta en bild i samlingen som ska illustrera något specifikt är inte det lättaste. Åtskilliga tusen ligger de där i datumindelning på hårddisken. Enda ledtråden är det egna minnet. Givetvis skulle man orka flagga varje enskild bild med etiketter (i t.ex. Lightroom) men det är ju ett hästjobb utan dess like.

Det gamla huset nedanför kullen där Stora Berga finns är övergivet det också

En hjälp sedan februari 2013 är att jag förhoppningsvis använt bilden i denna blogg. Då har jag lättare att hitta bilden i originalutförande. Men familjebilderna samlar damm i datorn och bilder på barnen är inte lätta att sortera fram. Jag kanske tar fler bilder än de flesta, vilket jag i och för sig inte tror, eller annars är jag synnerligen dålig på att strukturera och organisera (vilket jag heller inte riktigt tror).

Ett lönnlöv som tinat i decembersolen

Kanske är det meningen att gamla bilder ska vara svåra att plocka fram. Det kommer ju nya och förhoppningsvis bättre bilder hela tiden. Med den logiken kan jag lika gärna slänga bilderna efterhand som jag fyller på med nytt... och det vill jag ju inte. Det är i alla fall befriande att slippa sitta och sortera in papperskopior i fotoalbum. Usch så petigt.

Frost i kastanjelöven på marken

Ett par dagar i rad har solen visat sig. Inte hela dagarna men åtminstone delar av dagarna. Tack vare detta har kylan gjort sig påmind. Det hör vintern till så jag låter det bero.


Over and out

2 kommentarer:

  1. Jag laddar upp det mesta av värde till flickr och taggar bilderna efter bästa förmåga, enklare än att göra samma sak i något program på datorn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Flickr rymmer onekligen en hel del. Och det kanske går att tagga där... har själv aldrig blivit bekväm med deras gränssnitt, grupper och annat konstigt. Men det är smart att lagra i molnet!

      Radera