fredag 26 december 2014

Jultrippel

I dagarna tre har det stått "jul" i almanackan. Dessa dagar har mer gemensamt än högtidsstämpeln. Solen har lyst, även om det var tveksamt på julafton, och jag har försett min lekamen med långpromenader. Gott så.

I förgrunden det gamla flygfältet utanför Stigtomta och kyrkan samt Klockarbol i bakgrunden

Jag har avstått från "morgonpromenader" även om soluppgångens ljus dessa vinterkalla dagar varit fantastiskt. När man går ut vid lunchtid har solen varit uppe 3 timmar och har 3 timmar på sig innan den ska gå ner igen.


Julgodistillverkning i det Janssonska köket på julaftons förmiddag
Lovisas snögubbe var god!

Jag ska inte fläka ut en massa julfirarbilder här på bloggen. De är mer lämpade som minnen i familjealbumet (om man nu hade ett sådant).Termometern har pendlat runt -10 grader det senaste dygnet. Inte så farligt om man är rätt klädd. Däremot har den vind som blåst känts i de icke-härdade inomhuskinderna. Till och med småfåglarna runt fågelbordet burrar upp sig lite extra just nu. Och jag ser till att det hela tiden finns fågelmat (solrosfrön, blandfrön, jordnötter, hampafrön och talgbollar) för de små liven att äta.

Pilfinken ser lite frusen ut

Övriga familjemedlemmar sitter inne med sina nya surfplattor. Det var kanske dumt att ge dem sitta-still-grejor? Promenadskor eller toppluvor hade kanske varit lämpligare, i alla fall ur ett hälsoperspektiv?

De härdigaste blommorna får nu vika för kylan

Isen i bäckravinen nedanför Prästgården har frusit till is. Inte så konstigt. Nu är vintern etablerad även om det i stort sett endast är frost som gör att det är vitt lite här och där ute i naturen. Lättskottat än så länge!
Det är nu dags att göra sig redo för ännu en julmiddag. Denna gång i någon annans regi och inte med den klassiska småplocksmaten på bordet. Det vill till att öka längden på promenaderna en smula för att inte allt ätande ska bli för märkbart på vågen...

Björktrasten letar käk under fågelbordet

Tack för denna gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar