måndag 22 december 2014

Nämen, sol idag också!

Min semesterdag började vädermässigt på sämsta tänkbara sätt. Regn, 5 plusgrader och inget dagsljus i sikte hur länge jag och tjejerna än väntade. Som bäst kan man säga att det var gryningsljus.

Kaninen Konrad fick en morot trots dretvädret

Jag knäppte några bilder på barnen med min 7D Mark II och fisheye-objektivet. Bland annat fastnade minstingen på bild när hon låg till synes avsvimmad bland julklapparna i vårt sovrum. Inte mycket att visa i fotografiska sammanhang...

Nötväckan tar för sig bland solrosfröna i fågelbordet

Solen kom dock till oss idag också. Härligt! 5-6 plusgrader och inte det minsta juligt. Men sol. Efter lunchen monterade jag på mitt 100-400 mm-objektiv på den redan uppvärmda kameran och ställe ISO på "Auto". Det blev , trots solljuset, många bilder på ganska höga ISO-tal då objektivet inte har någon största bländaröppning att skryta med (f/5.6 i 400 mm-läget).

Ett löv som fastnat på sin väg mot marken

Jag tog en halvtimmespromenad runt Åsby och Skillra. Hoppades kanske på att någon liten trädgårdsfågel framför linsen. Fåglar fanns men de var ju hemma hos mig för att äta oss ur huset i sitt kalasande på de ack så dyra solrosfröna.

Motljushästar vid Åsby

Det var faktiskt roligt att fota idag med teleobjektivet. Som du ser bland bilderna i inlägget så är det blandad kompott, minst sagt. Mindre roligt var att promenera. Var det inte lerigt så var det såphal blankis på grusvägarna. Dags att leta fram broddarna, kanske?

Bokeh-frossa i skogen

I skrivande stund, klockan är 14.50, så är solskrället på väg ner. Officiell solnedgångstid är kl 14.58 enligt väderappen i telefonen. Vill man ha dagsljus framför ögonen gäller det att inte ligga inne på sofflocket för länge.

Takdropp. Men det hör väl våren till...!?

Än återstår mycket förberedelser innan det kan bli jul. Skönt med ett par dagars semester för att hantera berget av sysslor. Och de som ondgör sig över att eventuellt Kalle Anka ska utgå från TV-tablån kan jag meddela att jag inte hunnit se det TV-programmet på åtminstone 15 år. Jag står alltid i köket så dags på julafton för att få mat på bordet till gästerna och familjemedlemmarna. Och det har blivit jul ändå, varenda år!

Talgoxe som nöter på grenarna i vårt päronträd

Mot nya utmaningar!

2 kommentarer:

  1. Fina bilder, med takdroppet och hästarna i motljus som favoriter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det var kul att halka ut på en runda idag med teleobjektivet. Jag stötte ihop med motiv som jag inte brukar se eller fånga. Eller, i och för sig, hästar förekommer här i bloggen då och då...

      Radera