lördag 13 december 2014

Inte ett spår av Lucia...

...men nysnön avslöjade att ett rådjur gått över tomten. Alltså inte den rödklädde och skäggige tomten utan utanför huset där jag bor. Fredagskvällens ösregn övergick i snö och även om det inte kom så särdeles mycket av det vita eländet började lördagen med direkt livsfarligt väglag. Inomhus var det dock lättare att ta sig fram.

Mellan Prästgården och Skillra

Förmiddagen ägnades åt bildbehandling i stor skala. Gårdagens ishockeymatch var boven i dramat. Jag ska avsluta dagen med att skriva en bloggtext om matchen så ännu är jag inte helt klar med den. När lunchen var intagen och promenaden skulle företas hade klockan hunnit bli 14, skymningsdags med andra ord.

De mörkbruna åkrarna har fått en ljusare ton efter snöfallet

Jag valde mitt ljusstarka 50 mm-objektiv till promenaden. Förhoppningen finns om sol under söndagen och då ska jag nog lufta macroobjektivet. Det var allt för länge sedan.

Omtanke

Mina steg tog mig över kyrkogården och när jag rundade kyrkobyggnaden stod årets julgran vid parkeringen. Att döma av tätheten och omfånget har kollekten belönat församlingen mångdubbelt detta år till skillnad mot ifjol.

Kyrkans julgran 2014
Kyrkans gran 2013 såg ut som något katten släpat in

En avslutande bild på den nya anslagstavlan avslöjar ett och annat. När något nytt ersätter det gamla kan man tycka att det gamla ska bort. Så är det inte i detta fallet. Eller är det en blädder-anslagstavla?Nu blir det ishockey-text! Sköt om dig så välkomnar jag dig tillbaka hit inom någon dag då det kommit nya bilder :-)

2 kommentarer:

  1. Snö, det var värst. Gillar djupet i åkerbilden.Mitt 50mm-objektiv har legat oanvänt lite för länge, får lägga ner det i fotoväskan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Innan jag hann hem kom naturligtvis regnet. Kanske, kanske ligger det tunna snötäcket kvar till söndagen då det utlovats sol. Jag nästan hoppas på det trots att det var halt och eländigt att gå på grusvägarna. :-)

      Radera