fredag 23 januari 2015

Etablerad vinter

Två dagar av etablerad vinter räcker väl? Ta bort snön, nu räcker det... Men visst är vackert ute just nu! Efter stor tvekan tittade solen fram idag. Utlovad från morgonen men dimmolnen ville annat och först vid lunch bröt solen fram och landskapet utanför kontorsfönstret gnistrade av vitt. Vindarna har ännu inte varit tillräckligt starka för att flytta på snön från trädens grenar och mycket finare än så här kan inte ett vinterlandskap bli.Tyvärr uteblev lunchpromenaden idag. Jakten på föda fick prioriteras. Utan matlåda måste tid läggas på införskaffande och jakten tog mig till en närliggande hamburgerkedja. Mindre kul att beställa, betala och ta emot maten när inte förarsidans fönster gick att sänka. Till slut lyckades jag dock få isen att släppa sitt grepp om gummilister och ruta men då var jag redan därifrån.På eftermiddagen skulle ett par snabba bilder tas på en produkt och när jag plockade fram grejorna ur kameraryggsäcken så kunde jag inte låta bli att ta några bilder på de små istappar som byggts upp på jalusin utanför mitt kontorsfönster. Solen tittade fram mellan trädtopparna och gav lite lyster åt de små konstverken.Tyvärr är aluminiumjalusierna hyfsat smutsiga. Alger bildas med tiden. Även fönsterrutorna kan vara renare, mycket renare. Om du ser optiska fenomen i dagens bilder beror det i första han på att jag fotat genom några lager av fönsterrutor.Nu är det sikte mot helgen och det får bli i snön och vinterns tecken. De värsta isbeläggningarna är nu gömda under några lager snö så kanske går det att ta en promenad ute på bonnvischan. Vi får se.Ha en god helg!

4 kommentarer:

 1. Gillar de två sista bilderna.
  Sticker ut ur mängden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kan rapportera att istapparna snabbt bygger på i jalusiet utanför kontorsfönstret. Vi har ett visst värmeläckage i skarven mellan vägg och tak och eftersom det ligger en hel del lössnö på taket så händer det grejor framför mina ögon. Det är utmärkt, nu kan jag fota fler istappar :-)

   Radera
 2. Jag håller med. Ett par dagar med riktig vinter är allt som behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag törs inte understryka hur mycket jag inte vill ha vinter. Det ska komma 1,5 dm blötsnö det kommande dygnet... Och sedan ska skiten frysa på under söndagen. Kommer att bli mindre kul. Igen.

   Radera