torsdag 1 januari 2015

Månadens bild: Januari

Jag har inför 2015 gjort som några år tidigare; sammanställt 12 bilder som fått utgöra grunden till en väggalmanacka som jag tvingar på mina närmsta anhöriga. Ärligt talat vet jag inte om den uppskattas, kanske vill man inte längre använda något så ålderdomligt som en kalender på väggen? Och bilderna behöver nödvändigtvis inte tilltala någon annan än bara mig... Nåväl, till årets upplaga har jag försökt att hitta motiv som är representativa för respektive månad. Och med ett eller kanske två undantag är de från "mina" trakter runt Stigtomta (även om mottagarna inte bor här). Samtliga bilder är tagna det senaste året (av förklarliga skäl är decemberbilden från 2013 eftersom kalendern skickats på tryck redan i slutet av november).

Januari

Månadens bild är tagen den 27:e januari 2014. Jag tog en semesterdag, bara så där, och i samband med att jag följde småtjejerna till skolan fångade jag motivet. En hel mängd kajor hade samlats i en stor björk. Det var en riktigt blåsig och svinkall dag, solen hade ännu inte gått upp och det var precis så blåkallt och ruggigt som bilden återspeglar. Precis som det kan vara i januari, eller hur?

Bilden är tagen med min Canon 5D Mark II samt med mitt 135 mm-objektiv. ISO 1600, bländare 2.0 och 1/320 sekunds slutartid blev det i det relativt svaga morgonljuset.

Jag ska försöka att publicera "månadens bild" den första i varje ny månad under året. Som en kul och återkommande grej här på bloggen.

4 kommentarer:

 1. Hmmmm, ser hur Alfred Hitchcock sitter framför fönstret och skriver manus till "Fåglarna 2"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis har du rätt Stefan. Som tur är har jag inte någon större fågelfobi så inte ens denna stora samling kajor fick nackhåren att resa sig. :-)

   Radera
 2. Counting Crows Anyone?

  Jag glömde bort att göra en kalender, men jag tror jag gör en där jag börjar med februari. Brukar låta morsan bestämma vilka bilder som skall vara med. Hon föredrar djurbilder. Men jag brukar se till så att mitt träd finns med någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt träd ska absolut ha en plats! Jag är inte så ödmjuk att jag låter någon annan vara med och välja. Det låter dock som en god idé :-)

   Radera