torsdag 14 maj 2015

En titt i backspegeln

När nu Gotlandsresan närmar sig kan jag inte låta bli att minnas tillbaka på senaste besöket på ön där ute i Östersjön. Det var i början av augusti 2011 som 5 av familjens 6 medlemmar sökte sig dit. Särskilt van Gotlandsresenär är jag dock inte, endast en tidigare resa har jag gjort till ön och det var när jag var runt 7 år gammal (alltså i början av 70-talet) och jag minns bara att vi åkte buss upp till Fårö från färjeterminalen och cyklade runt med hyrda cyklar på steniga grusvägar.

Almedalen, Visby

För att påminna mig själv om hur sagolik och vacker ön är tittar jag nu igenom mina bilder från 2011. Vi var där samtidigt som Medeltidsveckan. Ett fenomen jag inte visste mycket om innan vi var på plats men som satte stort intryck på oss i familjen. Lite synd att den inte pågår i maj månad också.


Visby osar och sotar under en vecka i början av augusti varje år
Lagar man inte mat över öppen eld så smider man järn

Jag är rätt säker på att jag kommer att skriva ett eller annat inlägg här i bloggen efter besöket på ön nu i maj. Jag konstaterar att sago-ön har massor av olika motiv att bjuda på. Visby är en säregen stad men så är också naturen.

Rosornas stad (även om de inte blommar i maj)
Raukarna står nog på sina platser året runt

Resan denna gång är i sällskap med hela familjen. Under några intensiva dagar är kanske inte Lasses fotografiska ambitioner huvudsyftet med vistelsen. Om jag krälar runt bland blommor och låg vegetation allt för länge kanske de lämnar mig i sticket...

När det begav sig 2011

Vi kommer att åka runt i de redan välfotograferade omgivningarna och några soluppgångar kommer det nog inte att bli tal om. Solen går ju upp så förbaskat tidigt för tillfället. Å andra sidan hoppas jag på bättre väder än när vi var där senast. Kanske inte varmare men soligare.

Vissa dagar var hemskt gråtrista i augusti 2011
Medan andra var riktigt varma och sköna

Jag låter dessa bilder bilda fina minnen på näthinnorna och ser fram emot att återse den kalkrika fossilön. Kanske äta en eller annan färskplockad sparris. Blir bra. Förbaskat bra.

Fiskeidyll på Fårö

På återhörande!

7 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt fint på Gotland. Det var några år sedan jag var där själv, men vill minnas att det var som att vara utomlands :) Hoppas du/ni får en trivsam vistelse på ön med fint väder när ni åker dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevliga bilder förresten! :)

   Radera
  2. Gotland är så pass annorlunda mot vad vi har för övrigt i Sverige så det känns "utomlands. I alla fall om man räknar in vad Visby har att visa upp. Annars är Öland ganska nära vad gäller naturen.

   Denna resa som varar några få dagar och på våren kommer nog inte att ge mig så många "riktiga" fotochanser. Jag får passa på när vi i vårt stora sällskap pysslar och fixar med det som står på schemat. Att hänge sig åt foto stör nog de andras tempo... :-) Några bilder har jag kanske att vara nöjd med. Imorgon lördag är det Visby som gäller för hela slanten. Sista dagen att få till något bra. Och en rackarns bra dag att fylla 50 på!! :-)

   Radera
  3. Då får man passa på att gratulera i efterskott! :)

   Radera
  4. Tack André! Återhämtningen kan nu börja sedan jag under söndagen kommit hem till fastlandet igen. :-)

   Radera
 2. Fina bilder!

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vädret för 4 år sedan var inte så somrigt och även under pågående resa kunde vädret vara en smula bättre. Kalla nordliga vindar är inte att leka med.

   Någon mer bild till "Gotlandssamlingen" hoppas jag kunna tillföra. :-)

   Radera