söndag 11 september 2016

Lördagssvep i hamnen

Nu snurrar hjulen fort. Fredagskvällen tillbringades i Eskilstuna, fotbollsmatch för flicklaget. P.g.a. en besiktningstid för min bil var jag tvungen att skolka från flicklagets fotbollsmatch under lördagen i Gnesta. Däremot blev det en heldag i Eskilstuna under söndagen där flicklaget åter spelade match (!) och jag och näst yngsta dottern valde att avsluta helgen uppe i storstaden där Eskilstuna Uniteds damer spelade allsvensk match mot gästande Mallbacken.

Nyköpingsfjärden med Rosvallahöghusen i bakgrunden

Intensivt med tre matcher på lika många dagar för våra fotbollstjejer. Lika intensivt för oss ledare. Nu är dessutom Eskilstunavägen extremt "rolig" att åka fram och tillbaka på så det har varit en prövande helt på många sätt. Jag hann bevaka en dammatch på lördagseftermiddagen så den lilla stund som inte gick i fotbollens tecken denna helg var extremt kort.

Vattensportens Hus i bakgrunden

Bilbesiktning en lördag hör inte till vanligheterna. Och jag var där utan att någon kom före eller efter mig. Det gick väl inte så vidare bra att besiktiga bilen heller men det får bli en sak mellan mig, min plånbok och lämplig bilverkstad de närmaste veckorna. Handbroms, krängningshämmarstag och skyltbelysning var tre feta 2:or i protokollet.

Gästhamnen i Nyköping

Jag besiktigade bilen hos Nyköpings ursprungliga bilbesiktning, den som idag kallas Opus (?), och då var jag ett stenkast från Nyköpings Hamn. När bilen var kontrollerad parkerade jag i hamnområdet och tog en promenad i omgivningarna. I all hast, någon längre tid hade jag inte att avvara. Kameran var med och ett par objektiv.

Spegling av Vattensportens Hus

Nu skruvade jag på mitt macro-objektiv och tog nog inte en enda macro-bild så man kan ifrågasätta mitt omdöme... Brännvidden 100 mm må vara lite snävt för landskapsfotografering men jag har vant mig och tycker det passar till många olika motiv.

Framför den ombyggda silon finns nu nyuppförda bostadshus

Under den tidiga lördagsförmiddagen var det inte många flanörer ute och rörde på sig. Vissa motionerade längst fjärden, någon stod och fiskade vid Vattensportens Hus men det var förvånansvärt lugnt i sommarvädret.

Nyköpingsåns mynning med Hotell Kompaniet i bakgrunden

Några som däremot lagt beslag på hela hamnområdet var gässen. Fy fasen vad äckligt det blir med dessa stora fåglars närvaro. I alla fall när de samlas i så stora mängder. Alla bryggor, gräsytor och andra öppna ytor är fulla av avföring, De skränar och låter, men det är en lindrig smäll att ta för mig som passerande besökare. Hela småbåtshamnen blir mer eller mindre förstörd av dessa fåglar.

På de flesta bryggor härskade gässen
Gässens värstingar var på bortre sidan av kravallstängslet. Eller?
Ofattbart många gäss vid småbåtshamnen

Jag sökte mig till graffitimålarnas område. Där bjuds man på färgexplosioner och snygga mönster, inte alltid lätta att läsa för mina otränade ögon. Motiven skiftar regelbundet och för mig gör det ingenting alls att denna konstform får leva under kontrollerade former. Jag är inte ett dugg imponerad när den hamnar på husfasader och annat där den definitivt är skadegörelse och inte konst.

En liberal livssyns (som funkar så länge den inte går ut över andra personer)

Snyggt i Nyköpings hamnområde

Jag närmar mig nu en vecka som är intensiv på vardagskvällarna. Det fortsätter så en vecka in i oktober men därefter hoppas jag på tid för återhämtning. Det lär behövas. Till er bloggare jag följer och regelbundet besöker ber jag om tålamod, jag har inte glömt bort er men har inte haft möjlighet att lägga någon tid på kommentarer. Det kommer men sporadiskt under en tid framöver.

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar