lördag 5 november 2016

Djurparksbesök för att liva upp i höstrusket

Barnen har höstlov och för att få lite avbrott i de oändliga arbetsveckorna tog jag semester under fredagen. Vi upptäckte Kolmårdens djurparks Halloween-firande förra året och ville återuppleva det även i år. Nu är det ju så att ledighetsansökningar inte är synkade med väderprognoser. Synd. För satan i gatan så kallt och rått det var under fredagens besök i djurparken.Med underställ och vinterkläder var det uthärdligt, varken mer eller mindre. Precis vid ankomst till en välfyllda djurparken tittade solen fram. Tyvärr var solens närvaro ytterst kortvarig.

Det blev många bilder tagna under de 5 timmar vi tillbringade bland djurhägn, gastar och Halloween-pynt. För att riktigt mjölka tillfället har jag delat in bildmaterialet i olika teman och kommer i några inlägg att visa vad vi såg och upplevde.

Vargarna är fascinerande djur som väcker mycket känslor hos oss människor

Dagens inlägg ska egentligen bara visa några av de djur vi såg. Den brutala övergången till kyla och förvinter gjorde att det var väldigt tomt i parkens hägn. Å andra sidan fanns naturligtvis många djur kvar utomhus, vissa arter är liksom gjorda för vårt nordiska klimat.

Kråkan gurglade sig med vatten ur en vattenpöl på berget

Parkeringen var full och det antydde att det skulle vara trångt inne i parken. När dessutom ett par stråk var avstängda minskade ytan att röra sig på inne på Kolmården. Det finns givna mål för en rundtur och vi följde väl strömmen någorlunda. Undantaget blev delfinshowen som vi gudskelov inte var intresserade av denna gång. Alla andra verkade dock vilja se denna uppvisning.

Stora, mäktiga och imponerande
Majestätisk

Besöken i Kolmårdens djurpark är många vid det här laget. Givetvis har det att göra med att fyra döttrar har vallats bland djuren, kioskerna och attraktionerna. Som vuxen har jag alltid uppskattat det som erbjudits men med stor sannolikhet skulle jag inte ha varit där utan barnen som ursäkt.

Elefanterna luftades en stund


Jag tog med den lilla kameraryggsäcken med kamerahuset Canon 1D Mark IV, telezoomet 70-200 mm, mitt 135 mm-objektiv samt normalobjektivet 50 mm. Jag bytte aldrig objektiv utan fotade allt med 70-200 mm-objektivet. Det är alldeles förträffligt utmärkt.

En hord med kameler som står och ser dumma ut. Som vanligt.

Morgontimmarnas dimma hängde kvar under huvuddelen av dagen. Frostkristallerna växte till sig och det blev inte mer än nollgradigt som varmast. När vi åkte linbanan över safariparken bet sig slutligen kylan in genom alla lager av kläder. Kallt.
Stay tuned för fler bilder från Kolmårdens djurpark i Halloween-skrud. Några blogginlägg kommer att lotsa dig genom en pyntad djurpark, de spöken och otyg som kryper fram vid Halloween, den enorma träkonstruktionen Wildfire och slutligen ett mer spektakulärt inlägg från eldshowen som avslutade vårt besök i parken.

4 kommentarer:

 1. Fina bilder, men själv kände jag hur kylan kröp in under skinnet i helgen som därför fick tillbringas inomhus.

  Ser fram mot "spökbilderna".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle ha publicerat ett inlägg med spökena idag men ligger nedbäddad och är sjuk. Mansförkylning. Tror inte jag kan skylla på kylan (är det verkligen en orsak till förkylningar?) eftersom huvudvärken började redan i torsdags.

   Radera
 2. Kråkor på Kolmården, det var det värsta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, var kom de ifrån? Vilda och omöjliga att tämja. :-)

   Radera