tisdag 1 november 2016

Månadens bild: November 2016

Jag hade uppenbarligen svårt att hitta en bra och representativ fågelbild tagen under november 2015 när jag satte samman väggalmanackan för år 2016. Eftersom jag satte temat för hela kalendern kring fåglar så fick jag leta bakåt genom åren för att hitta en novemberfotograferad fågelstackare. Och det blev det en flitig gäst vid fågelbordet, nötväckan. Den räds icke de andra fåglarna utan ser minsann till att få det den önskar bland fröna.

Nötväcka vid fågelbordet som hänger i plommonträdet på vintern

Bilden är kraftigt beskuren. Tagen från farstukvisten mot plommonträdets fågelbord som jag sedan några år tillbaka valt att fylla med solrosfrön. (På baksidan av huset sitter fler fågelbord där jag bjuder på annan fågelkost för de som är lite kinkiga med vad de stoppar i sig.)

Fotot togs den 16:e november 2013. Jag använde min Canon 5D Mark II och mitt telezoom 100-400 mm. Brännvidden är 400 mm, ISO 800, 1/1000 sekund och bländare f/5.6.

2 kommentarer:

  1. En favoritpippi eftersom den ofta envisas med att "sitta" uppochner när den äter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag inte missminner mig låter den inte allt för vackert. Å andra sidan behöver man ju inte lyssna... Nej, det har inte blivit mycket fågelfotograferande för min del under detta år och jag behöver hitta ett annat motivområde till nästkommande årskalender. (Om jag överhuvudtaget ska utsätta släkten för ännu en utgåva.)

      Radera