onsdag 3 maj 2017

Stjärnholm i all hast

Efter ett besök i grannstaden Oxelösund under Valborgsmässoafton tog familjen gamla Oxelösundsvägen istället för motorvägen hemåt. Trakten mellan Oxelösund och Nyköping är mina hoods sedan barndomen. Eftermiddagen var på väg mot kväll och det fanns tid innan Valborgseldandet för ett stopp vid Stjärnholms stiftsgård.

Kyrkan vid Stjärnholm

En kort sväng på den märkliga men tankeväckande konststigen ledde oss vidare ner till Stjärnholmsvikens vatten. Vårsolen värmde och äntligen börjar vi se slutet på en allt för lång period av bakslag och snöslask. Lövträdens livskraft exploderar efter att ha hållits tillbaka av de kyliga vindarna.Ovanför den vitsippstäckta marken for fåglarna fram mellan de knoppande träden. De fjäderbeklädda varelserna är sångglada och ivriga just nu. Mycket som ska fixas med hus och hem samt ett varv till med artens fortlevnad. Ett skådespel för både ögon och öron.Vår promenad tog oss åter tillbaka mot parkeringsplatsen. En viss väntan blev det vid lekplatsen där vår 14-åring och snart 12-åriga dotter valde att hänga istället för att ta promenaden ner till vattnet. På asfalten roade sig några 15-åriga konfirmander med att spela basket.

Alva i häng-mode
Lovisa en smula mer aktiv på sin ände av gungkonstruktionen
Jag har bilder till ännu ett blogginlägg liggandes i beredskap. Dessa bilder togs under en kortare kvällspromenad på tisdagskvällen då jag var tvungen att rensa huvudet och sortera tankarna. Varför får du läsa om inom någon dag.

4 kommentarer:

 1. Och jag som tänkte att här har vi årets häftigaste självporträtt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannen med huvudet nere i marken är en helt absurd skulptur/installation. Jag tycker den är häftig. Om jag inte har fel är den ganska omtalad också. :-)

   Radera
 2. Promenader rensar säkert men framför allt är det ju auto-sortering av tankar. Man behöver inte ens tänka, det liksom filtrerar sig självt. Hoppas det redde sig väl efter din promenad. Fina bilder fick du med dig i alla fall. Kyrkan med "rökring" ovanför taket fångade genast mitt intresse. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet hur det kommer sig att det hamnade en rökring ovanför kyrkan. Kanske en ny påve utsetts? (Lite långsökt i vårt protestantiska land men vem vet...)
   Jag får nog promenera många gånger innan allt löst sig. Tyvärr. Jag återkommer i ärendet under torsdagen. :-)

   Radera