fredag 5 maj 2017

Tom i bollen

Jag kan ännu inte klä tankarna i ord efter tisdagens nedslående besked. Och dessutom ska jag nog inte älta frågan i detta forum. Det får bero och gro inombords ett tag till. Hur som helst traskade jag under torsdagskvällen ut i terränglådan utanför Stigtomta och plåtade lite. En bra kombo där motion mixas med träning av bildseendet. Det handlade till största delen om att jag "såg ljuset". Med det menar jag att den strålande solen mellan klockan 18-19 stod tillräckligt lågt för att ge fint ljusinsläpp till motiven, både i med- och motljus.

Jag fotade med min Canon 5D Mark II och det välanvända macro-objektivet. Jag vet att det är extremt mycket inom den egna trygghetszonen men jag måste inte alltid pressa mig till nya fotografiska landvinningar. Good enough, räckte för mig denna gång.

Plommonträdet närmar sig blomning
Druvfläder
Lönn
Påskliljor
Björk
Björk
Björk
Björk
Rönn
Pil (?)
Ljusinläpp i gläntan
Åkerfräken
Odlingsmönster framför Stigtomta kyrka

Nya tag och nya utmaningar!

6 kommentarer:

 1. Långa promenader brukar ju vara bra för tankeverksamheten. Man ser saker och ting lite annorlunda när man kommer ut och går. Hoppas du får lite nya insikter och idéer om framtiden på dina vandringar i vårgrönskan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fysisk aktivitet och vistelse i naturen är toppen för hjärnverksamheten. Det förstår jag att uppskatta sedan några år tillbaka. Jag kliar och nyser mig genom denna vackra årstid (och förbannar min pollenallergi) samtidigt som jag låter allt falla på plats på hjärnkontoret.

   Radera
 2. Fina närstudier av våren som är här...eller var att döma av kommande veckas prognos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo minsann, efter en regnig och svinkall fotbollsbevakning i Katrineholm under söndagskvällen kan jag vittna om att väderskiftet till det sämre ägt rum ännu en gång. Usch.

   Radera
 3. Jag vet att det är vår när min näsa rinner 24/7.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vaknar med ögon som knappt går att öppna ""grus" i ögonen) och nu börjar det också att "klia" hysteriskt i näsan. Jo tack. Det värsta för mig är ändå den förbaskade tröttheten som slår till av pollenallergin. :-(

   Radera