måndag 1 maj 2017

Månadens bild: Maj 2017

Ringmuren i Visby, ett byggnadsverk jag sett och beundrat många gånger. Dess storlek och omfattning gör att i alla fall jag lätt kan drömma mig tillbaka till en svunnen tid då muren var ny och dess funktioner nödvändiga. Idag är den ett arv att bevara men också att beundra. Ett utmärkt fotomotiv och jag är långt ifrån ensam att kämpa med vinklar, ljus och komposition för att bäst göra denna mur rättvisa. Vore jag boende i Visby skulle jag nog få slut på hårddiskutrymme för alla ringmursbilder jag maniskt samlat på mig.

Gullregn framför Ringmuren i Visby

Månadens bild är denna gång fotograferad den 5:e juni 2016 då familjen var på Gotland. Klockan var sen eftermiddag och jag använde min Canon 5D Mark II samt objektivet Canon EF 24-70 mm f/2.8L USM. Jag valde ISO 100, bländare f/2.8 samt slutartiden 1/2000 sekund. Brännvidden på zoomen stannade på 64 mm.

Jag längtar tillbaka samtidigt som jag konstaterar att ingen Gotlandsresa är bokad inför sommaren. Snart är nog de flesta färjebiljetter borta så det återstår att se om jag/vi kommer till ön detta år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar